°C 29

Sarina nit: U subotu premijera nove predstave Scene Gorica

12.03.2019.

Petar Brnada

Scena Gorica ove subote priprema premijeru svoje nove predstave naslova „Sarina nit“ koja je namijenjena tinejdžerima, a predstavlja poticaj mladima na razmatranje problema i nadahnjuje ih u traganju za odgovorima na životna pitanja.

„Smijem li ja biti ja?“ – pita se djevojčica Sara koja polako, ali sigurno korača prema odrastanju i sazrijevanju. Pitanja s kojima se susreće tipična su za tinejdžere, a njeno traganje za „pravim“ odgovorima pogledajte upravo u novoj predstavi GK Scena „Gorica“ Sarina nit.

-Mlada Sara, koju glumi Sara Ipša, promatra stvarnost svojih roditelja čiji su razgovori i pažnja površni.   No u svojim snovima pronalazi novi, čudesni svijet izgrađen od vlastitih želja, potreba, ali i strahova.  „Mrak“ i „Psihologinja“ su proizvodi Sarinih snova. Ma koliko god bili otkačeni, čudni, nejasni i strašni, na svoj osebujan način daju joj hrabrost, pomažu u suočavanju s problemima kako bi zabljesnula u najboljem svijetlu- otkrili su iz Scene Gorica.

Novu predstavu Scene Gorica čija će se premijera u Dvorani Gorica održati 16. ožujka, s početkom u 19 sati, najavila je i redateljica Ivana Peroš.

-Predstava potiče mlade na razmatranje problema s kojima se susreću i nadahnjuje ih u traganju za odgovorima na sva važna životna pitanja. Odgovori su tu, samo se treba potruditi pronaći ih u labirintu života- objašnjava redateljica Sarine niti, Ivana Peroš.