°C 6

Scena Gorica zabavljala mališane u Sisku i H. Kostajnici: 'Željeli smo im barem nakratko vratiti osmijeh na lice'

21.01.2021.

Petar Brnada

U želji da barem nakratko vrate osmijeh na lica najmlađima na potresom pogođenim mjestima, Scena Gorica u srijedu je gostovala u Hrvatskoj Kostajnici i Sisku gdje su za mališane održali predstavu Avijonko se ženi.

-Hvalevrijednoj inicijativi Petre Radin koja je okupila mnoge kazališne umjetnike i kuće, pridružila se i Scena Gorica. U želji da barem nakratko vratimo osmijeh na lica najmlađima na potresom pogođenim mjestima zaputili smo se prema Sisačko-moslavačkoj županiji- rekli su iz Scene Gorica.

Njihov Avijonko tako je jučer u 10 sati „sletio“ u Dječji vrtić u Hrvatskoj Kostajnici te produžio svoj „let“ do Siska, gdje je u 13 h predstavio sebe i svoju družicu Ljubicu okupljenim mališanima u sportskoj dvorani „Brezovica“.

-Ovoj hvalevrijednoj inicijativi pridružilo se i Gradsko kazalište Scena Gorica koje će s predstavama „Avijonko se ženi“ i „Gospođica Neću“ obradovati mališane u Hrvatskoj Kostajnici i Sisku. S obzirom na to da se ne igra u adekvatnim prostorima, birane su predstave koje nisu tehnički prezahtjevne, a glumci iz ove dvije predstave GK Scene Gorica i sami su izrazili želju da volonterski igraju za djecu u mjestima pogođenima potresom- kažu iz Scene Gorica dok izražavaju nadu da je njihova predstava unijela dašak vedrine u živote mališana tamošnjeg dječjeg vrtića.