°C 25

Smjena kapelana u župi Navještenja Blažene Djevice Marije

23.07.2020.

Ivana Ćurić

U Zagrebačkoj nadbiskupiji odlukom kardinala Josipa Bozanića došlo je do novih imenovanja i razrješenja, a to donosi i smjenu kapelana u Župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Svoju službu župnog vikara, odnosno kapelana, u Velikoj Gorici kraju je priveo vlč. Toni Potrebić. On je današnjom odlukom i službeno razriješen. Put Gospodnji nakon Velike Gorice vodi ga u Rim gdje će se u narednom razdoblju posvetiti studiju za formatore za svećeništvo i posvećeni život u Centru sv. Petra Favra pri Sveučilištu Gregorijana.

Na njegovo dosadašnje mjesto stiže novi kapelan, mladomisnik vlč.Tomislav Medić, inače iz rodne župe Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. Svoje mladomisničko geslo novi velikogorički kapelan pronašao je u Psalmu 115:  "U tjeskobi Gospodina ja zazvah: i on me usliša i oslobodi.

-Razmatranje samoga poziva nije došlo kao moment ili osjećaj. Dolazim iz tradicionalne katoličke obitelji gdje se redovno polazilo na sakramente, ali kako to često biva s tradicijom, nisam razumijevao i odbijao sam shvatiti dubinu milosti koju sakramenti daju. I kao svaki drugi mladić, živiš mladenački. Nakon određenoga vremena čovjeku dosadi trošiti vrijeme i sebe, živce i snagu na mladenaštvo i krene ispitivati, tražiti neki smisao, tražiti ljepotu, tražiti istinu u životu, slobodu, ljubav. To su upravo bili prvi trenuci poziva i moj je tadašnji župnik to prepoznao u meni. Nakon razmatranja ova četiri motiva, istine i svoje osobnosti, ohrabrio sam se i prepoznao da bih mogao živjeti ono što se od jednoga svećenika zahtjeva: celibat, čistoća, vjernost, poslušnost. Prvo sam kao laik pristupio studiju teologije i filozofije, da bih, ponukan primjerom drugih bogoslova i svećenika, nakon treće godine studija, ušao u samu formaciju-rekao je o odabiru ovog poziva vlč.Medić.