Novosti Sport Događanja

Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu

14.03.2023. / Klara Kosić

U nedjelju, 12. ožujka, u prostorijama Dučeca održana je prva radionica povodom 100. obljetnice izgradnje škole u Mraclinu.

Marija Igaly, i sama nekoć polaznica mraclinske škole, održala je radionicu toMAgo – čudesan svijet latica, na kojoj se petnaestak djece upoznalo s novim načinom likovnog izražavanja – stvaranjem likovnog djela od latica cvijeća. Tehnika toMAgo spoj je kreativnosti i prirode koja nam u svakoj šetnji nudi besplatni materijal za prekrasne radove. Na radionici su prisustvovale i učiteljice Vlasta Šunko i Kata Jolić, a nakon djece, i odrasli su se pridružili kreativnom radu tehnikom latica cvijeća u organizaciji Društva žena.

Ovo je bila prva od četiri radionice koje KUD Dučec organizira povodom 100. obljetnice škole.

U petak, 17. ožujka, u prostorijama Dučeca autor Damir Vujnovac djeci će opisati kako žive njihovi vršnjaci u dalekim dijelovima svijeta na radionici pisanja putopisa, a u srijedu, 22. ožujka održat će se Književni klub na kojem će djeca učiti o kajkavskom narječju.

Kraj ožujka bit će u pripremi za usrkrs, a Maja Eregović održat će radionicu tradicijskog ukrašavanja jaja voskom.

 

Foto i test: Mraclin.hr

Galerija slika

Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu Spoj kreativnosti i prirode na prvoj radionici povodom 100. obljetnice škole u Mraclinu

Podijeli