Novosti Sport Događanja

Srebro i bronca za goričke vinare na Međunarodnoj izložbi vina u Ludbregu

01.02.2023. / Ivana Ćurić

Dva velikogorička vinogradara i vinara ostvarila su nove uspjehe na 30. međunarodnoj izložbi mladih vina u Ludbregu "Vincekovo 2023. Ivan Trumbetaš osvojio je srebro za škrlet, a Stjepan Ceković broncu za mješavinu bijelih sorata.

Međunarodna izložba u Ludbregu "Vincekovo 2023." okupila je više od 200 vinara i vinogradara te njihovih gostiju proteklog vikenda po jubilarni 30. put.

 Najveću izložbu mladih vina i ovaj put je organizirala Udruga vinogradara „Trsek“ iz Ludbrega, dok su pokrovitelji bili Varaždinska županija i Grad Ludbreg. Tradicionalno su na izložbi sudjelovali i članovi velikogoričke udruge vinogradara i vinara "Grozd". Ove godine na izložbu je pristiglo 414 uzoraka mladih vina. Najzastupljenije sorte vina bile su miješano bijelo vino s 97 uzoraka, graševina s 81 uzorkom i rajnski rizling s 43 uzorka. Prosudbena komisija od 20 stručnih, certificiranih iskusnih ocjenjivača kojima je predsjedala dr. sc. Ivana Puhelek dodijelila je 91 zlato, 203 srebrne medalje, 78 brončanih te sedam priznanja.

Za kraj dodajmo kako je šampion 30. izložbe „Vincekovo“ je chardonnay Vinske kuće Kirić u kategoriji bijelih vina, dok je šampion u kategoriji crnih vina merlot Stjepana Vučemilovića.

Galerija slika

Srebro i bronca za goričke vinare na Međunarodnoj izložbi vina u Ludbregu Srebro i bronca za goričke vinare na Međunarodnoj izložbi vina u Ludbregu Srebro i bronca za goričke vinare na Međunarodnoj izložbi vina u Ludbregu

Podijeli