°C 26

"STAGE BAND of the KUG Jazz Department in Graz" večeras u Gorici

30.05.2019.

Juraj Odrčić

Sve je spremno za otvaranje Velikogoričkog brass festivala koji će svoju izvedbu imati po 13. puta. Festival se održava od 30. svibnja do 3. lipnja, a otvorit će ga STAGE BAND OF THE KUG JAZZ DEPARTMENT iz Graza koncertom naziva "SWINGING ALONG WITH COUNT BASIE", pod dirigentskom palicom austrijskog glazbenika Sigi Feigla.
Nakon što je Feigl u Grazu završio klasični klarinet i jazz saksofon, i nakon studija Figl osniva razne sastave i jazz orkestre s kojima postiže zapažene rezultate. Godinama je zadužen za kulturu u austrijskom gradu Leibnitzu, gdje je osnovao "Leibnitzer Jazzfestival", "Galerie Marenzi", "Marenzikeller" i "Leibnitzer Bluestage". Od 2000. surađuje s  Muzičkom omladinom u Hrvatskoj te je vodio HGM Jazz orkestar Zagreb. S njim je nastupao diljem svijeta, snimio radio emisije i nosače zvuka. S CD-om “HGM svira glazbu Ive Robića” osvojio je Porina za najbolji jazz CD u 2014. Godine 2016. osniva Jazz orkestar Styria. 
Koncert započinje u 20 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica koji je organizator ovog izuzetnog festivala.