°C 17

Stiže Latino bend Filosofia! U plesnom ritmu salse večeras zatvaramo 14. VG brass festival

05.06.2020.

Petar Brnada

Zadnja večer velikogoričkog 14. VG brass festivala donosi Latino bend FILOSOFÍA koji će vas rasplesati, raspjevati, nasmijati i zabaviti!

Međunarodni autorski latino bend FILOSOFÍA u kojem djeluje 11 glazbenika izdao je svoj prvi album Nuestra Historia 2019. godine te je u kratko vrijeme dobio međunarodno priznanje i osvojio publiku, pogotovo u zemljama Latinske Amerike. S početkom u 20:30 sati večeras će održati koncert kojim će ujedno i zatvoriti ovogodišnje izdanje VG brass festivala.

Naime, glazba ansambla pušta se na plesnim podijima i na radiopostajama diljem svijeta. Članovi su istaknuti glazbenici iz Hrvatske, Slovenije i Kube (Darko Sedak-Benčić,  Miron Hauser, Luka Žužić, Sofija Široka, Lázaro Amed Hierrezuelo, Aleš Avbelj, Aljoša Jerić, Erik Marenče, Vid Begić). Teme pjesama su svakodnevica modernog čovjeka te govore o realnosti društva u kojem živimo.

-Iako poštuje tradiciju afrokaripske glazbe, FiloSofía u salsu uvodi i neke svježe glazbene inovacije. Ansambl je specifičan ne samo po energičnoj glazbi nego i po tome što glavna pjevačica i prateći vokal čine plesni par, što koncert ansambla FiloSofía čini audio-vizualnim iskustvom. FiloSofía će vas rasplesati, raspjevati, nasmijati i zabaviti- poručuju iz POUVG-a.