°C 0

"Što je život bez stereotipa": Albatros ide Ani Narandžić

13.10.2020.

Ivana Ćurić

Dobitnica Književne nagrade "Albatros" za 2020. godinu je Ana Narandžić iz Zagreba za zbirku kratkih priča „Što je život bez stereotipa“.

Autorica se bavi mnogim temama koje sve nas okružuju, ali piše i o „svijetu, o virtualnosti i realnosti koju smo poznavali i koja polako nestaje.“ O nagradi je odlučilo tročlano povjerenstvo: Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić – afirmirani književnici i dobri poznavatelji književnosti, čijem sudu možemo vjerovati.

Nagrada "Albatros" se dodjeljuje od 1995. godine za autore iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte. U obzir za nagradu dolaze sve književne vrste, a mogu se prijaviti autori koji nisu članovi profesionalnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva pisaca). Cilj nagrade je poticaj neafirmiranim autorima. Kontinuitet Nagrade i velik broj nagrađenih knjiga svjedoči da se radi o nagradi koja je zaživjela. Pogled na dosad objavljene knjige pokazuje raznovrsnost i književno bogatstvo. Književna nagrada "Albatros" dodijelit će se uoči Svete Lucije, odnosno Dana Grada Velike Gorice.

(foto: Ilustracija)