°C 13

Suradnik National Geographica večeras u Goricu donosi svoje priče od Čilea do Vijetnama

14.01.2020.

Petar Brnada

Poznati dokumentarni fotograf, svjetski putnik i putopisac, bloger, kolumnist, avanturist, youtuber, ljubitelj prirode, urednik dokumentarnog serijala Nomad, utemeljitelj udruge "The Mladichi", suradnik časopisa Meridijani i National Geographic Jurica Galić Juka, sutra stiže na gostovanje u vijećnicu POUVG-a.

Za ovo predavanje napravio je presjek zanimljivih situacija i tema sa svojih putovanja i ekspedicija diljem svijeta (oko 70 država) u posljednjih 10 godina.

-Glavni fokus je na ljudima, običajima, misterioznim civilizacijama, te fascinantnoj prirodi, od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Neće nedostajati niti zanimljivih destinacija poput napuštenog grada Pripjata u Ukrajini (černobilska katastrofa), „Ceste smrti“ u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli. Autor će na kraju predstaviti svoj dokumentarno-edukativno-zabavni YouTube kanal kao i "Putopisnu foto-monografiju 2014. - 2019." koju će zainteresirani moći i kupiti- otkrivaju dio programa predavanja iz POUVG-a.

Ulaz je besplatan, a predavanje će se održati u utorak, s početkom u 19 sati.

Foto: Jurica Galić Juka/ Facebook