°C 25

Svaki treći brak završi razvodom: Koliko znate o svojim imovinskim pravima u slučaju raskida?

21.05.2019.

Petar Brnada

U sklopu svibanjskog Četrtog četrtka ovog vas tjedna očekuje radionica o imovinskim pravima u bračnoj zajednici na kojoj ćete imati priliku upoznati se s najvažnijim stvarima radi kojih prije vjenčanja ipak treba uključiti i razum kako jednog dana ne biste trpjeli posljedice i mukotrpne sudske parnice.

Znaš li svoja prava u slučaju raskida braka/partnerstva? Znaš li kako zaštiti svoje ekonomske interese? Odgovore na ova, ali i na brojna druga pitanja dat će vam velikogorička odvjetnica, Gordana Muraja, s bogatim pravničkim iskustvom u slučajevima brakorazvodnih parnica, a sve kako biste eventualne naknadne partnerske nesuglasice mogli riješiti na pravi način.

-Kad donosimo odluku o tome da ćemo živjeti s partnerom u pravilu nam zaljubljenost zamagljuje jasan vid pa nam prije zaključenja braka razgovor o imovini nije na kraj pameti jer naša će ljubav preživjeti sva iskušenja i ostat ćemo zauvijek skupa. Tako su sigurno mislili i oni koji nakon prosječnih 14,7 godina braka čine RH statistiku od 34 razvedena na 100 zaključenih brakova, a koji su svog partnera stvarno upoznali na sudu, u ratu za podjelu žlica i vilica- kažu organizatori radionice.

Razvod je dovoljno stresan sam po sebi da uz njega ne želimo prolaziti i dugotrajni sudski postupak ratovanja oko imovine - a do kojeg ne mora doći ako pravovremeno, dok smo još u dobrim odnosima s partnerom, poduzmemo prave korake koji će rat učiniti suvišnim.

Prava pripadaju onima koji ih poznaju i koji se za njih (iz)bore, poručuju organizatori, a radionica o bračnoj stečevini održat će se ovog četvrtka u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, s početkom u 18 sati.