Novosti Sport Događanja

Sve je spremno za „Mini gastro Šćitarjevo”, natjecanje u pripremi kotlovine s humanitarnim karakterom

21.05.2024. / Redakcija

Nakon uspješne prve manifestacije „Mini gastro Šćitarjevo” koje je lani privuklo velik broj posjetitelja ali i ekipa koje su se borile za titulu najboljeg majstora kotlovine, Društvo žena Šćitarjevo pripremilo je novo kulinarsko natjecanje, ove godine na terenu NK Mladost Obrezina na Dan državnosti 30. svibnja.

-S obzirom na broj prijavljenih za natjecanje u kuhanju kotlovine i ostalih sudionika ovaj događaj čak i nije mini gastro. Ove godine imamo 16 ekipa koja će kuhati kotlovinu ali i Sajam OPG- ova koji će prezentirati svoje domaće proizvode i rukotvorine. Bit će svega, od domaćih delicija, bučinog ulja, prirodnih sokova i sirupa, eteričnih ulja i nakita – istaknula je Željka Sviličić, predsjednica Društva žena Šćitarjevo.

Osim kotlovine, žene okupljene u Društvo žena Šćitarjevo pripremit će za posjetitelje hot dog, palačinke, domaće kolače i osvježavajuća pića.

-Kuhanje počinje u 9 sati ujutro, oko 12 sati će stručni žiri ocjenjivati kotlovinu, nakon čega slijedi i dodjela nagrada i ručak za sve posjetitelje. Poslije ručka kreće zabava uz grupu Mystic – dodala je Sviličić.

Mini gastro i ove godine ima humanitarni karakter. Prošle godine prikupljena sredstva donirali su za svoju bolesnu sugrađanku. Ove će godine dio prihoda biti uplaćeno za obitelji slabijeg imovinskog stanja.


Posebna atrakcija za najmlađe zasigurno će biti oslikavanje lice.

-Iako su prijave zatvorene svi zainteresirani za natjecanje u pripremi kotlovine još nam se mogu javiti – dodala je Sviličić i poručila svima:

-Pozivamo sve da dođu na NK Mladost Obrezina, da taj dan ne kuhaju i da dođu na provod. Zabava će biti do kasnih večernjih sati.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

 

Podijeli