Novosti Sport Događanja

Sve je spremno za treći AIRVG: Ovo su smjernice za posjetitelje i program događanja

11.05.2024. / Redakcija

Na prostoru starog terminala Zračne luke u 12 sati počinje popularni AIRVG. Cilj ovoga događanja je promocija zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“, a naglasak ovogodišnjeg izdanja bit će na modernizaciji zrakoplovstva te promidžbi poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu.

Organizatori su na službenoj stranici AIRVG-a objavili najvažnije smjernice za posjetitelje.

Početak je u 12 sati, ulaz na platformu je dopušten samo osobama s kartom – fizičkom ili digitalnom, u slučaju e-karte nije potrebno je printati. Jedna ulaznica vrijedi za jednu odraslu osobu, a djeca u pratnji roditelja ne trebaju dodatne ulaznice. Ulaznice su prenosive – nakon vašeg izlaska istom ulaznicom može ući druga osoba. Dozvoljeno je ulaziti i izlaziti s platforme u druge zone AIRVG2024, no svaki puta morate pokazati kartu redarima. Entrio karte s QR kodovima moraju se očitati i pri izlazu kako bi karta bila funkcionalna za ponovni ulazak.

Djeci je dozvoljen ulazak uz pratnju odrasle osobe. Nema dobne granice za djecu te roditelji vode djecu na vlastitu odgovornost. Dozvoljen je ulazak s kolicima za djecu.

Parking je osiguran na ulazu prema starom terminalu, obavezan dolazak iz smjera Velike Gorice (iz ZG preko Domovinskog mosta ne skrenuti na novi terminal nego produžiti do VG). Parkiranje se ne naplaćuje. Slušajte upute redara pri parkiranju. Prometnica između novog i starog terminala bit će zatvorena izuzev javnog prijevoza i zaposlenika na prostoru zračne luke koji se identificiraju sigurnosnim bedžom. Izlaz s parkirališta je jednosmjeran te void kroz naselje Pleso prema obilaznicama. Napravite plan puta!

Koristite i javni prijevoz.

U dolasku iz Zagreba koristite autobusne linije 268 s Glavnog kolodvora ili 290 s Kvaternikovog trga. Uvedena je posebna kružna linija po Velikoj Gorici koja staje na autobusnim stajalištima linije 268 – velikogorički busevi besplatno će vas prevesti do AIRVG2024, imaju polaske svakih 15 minuta.

Zabranjeno je unošenje hrane i pića na platformu

Hrana i piće će biti dostupni na nekoliko lokacija – u terminalu je ponuda BTA, a u parku ispred terminala velikogoričkih ugostitelja. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na platformu s izuzetkom potrepština za djecu odnosno medicinske hrane o čemu obavijestite redare na pregledu. Zabranjena je svaka konzumacija hrane i pića na stajanci jer ambalaža može biti usisana u motore zrakoplova.

Toaleti su dostupni u parku ispred terminala.

Ruksaci i torbe bit će pregledani od strane redara.

Na platformi nema hladovine! Osvježenje i hladovinu potražite ispred i u terminalu.

-Očekujte pojačanu buku koja može uzrokovati psihofizičke reakcije djece i osjetljivih osoba – istaknuli su organizatori.

 RASPORED DOGAĐANJA:

Static display:
C3R-EC/DC Rafale
MiG 21 UMD – „Kockica“
MiG 21 R – oznake „26 112- Rudijev MiG”
MiG 21 bis D
Pilatus PC -9M
Zlin 242L
Helikopter OH-58D „Kiowa Warrior“
Helikopter UH-60M„Black Hawk“
Helikopter Bell 206B Jet Renger
Helikopter Mi 171Sh
Helikopter AS532 Cougar – zrakoplovstva Republike Slovenije
Besposadni zrakoplovni sustav ORBITER 3

Od 13 sati počinje panel rasprava „Kako postati vojni pilot“

LETAČKI PROGRAM
VRIJEME           ZRAKOPLOV             PROGRAM
15:00 – 15:25   6xPC-9                    Akro grupa „Krila Oluje“
15:30 – 15:40   Z242L                      Solo display
15:45 – 16:05   UH-60M, 2xOH-58D  Združena vježba ZSS „Pilot rescue“
16:20 – 17:00   MIG-21, C3R-EC       Zajednički nastup
17:20 – 17:30   B-206JR
17:55 – 18:00   6xPC-9                    Akro grupa „Krila Oluje“

 

Detalje pogledajte ovdje.

Podijeli