Novosti Sport Događanja

Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu

24.11.2022. / Anes Šuvalić

Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu na Svjetsko prvenstvo u stepu. Preko 1300 natjecatelja iz cijelog svijeta nastupit će dvorani srednjoškolskog centra. U naš grad došle su ekipe iz 18 zemalja i pet kontinenata i kako smo doznali lijepo im je ovdje.

- Definitivno je drugačije, ali svejedno uzbudljivo. Odlično iskustvo. Nedostajalo nam je druženje i natjecanja. Ova dvorana nešto je manja od onoga na što smo navikli, a naročito pozornica i gledalište. No, sve u svemu lijepo nam je – rekla nam je Ana Cordeiro.iz Južnoafričke Republike.

Natjecatelji iz prekooceanskih zemalja s obiteljima su već od nedjelje ovdje, a popunjeni su svi smještajni kapaciteti u Velikoj Gorici pa su se ekipe smjestile i u Zagrebu. Organizaciju natjecanja zajednički su preuzeli plesni klubovi Megablast iz Velike Gorice, Step and Jazz iz Dubrovnika i Step by Step iz Zagreba.

- Broj natjecatelje koji se najavio se poduplao i dvorana je puna ko šipak, ali atmosfera je odlična. Došli su ljudi iz 18 zemalja i gotovo sa svih kontinenata, osim Australije. Ovo je stvarno velika stvar za nas i za Hrvatsku. Čestitke stižu sa svih strana, a Amerikanci su nam rekli da im je ljepše nego u Njemačkoj – istaknuo je Gordan Križaj, predsjednik Hrvatskog plesnog saveza.

Boje Hrvatske na ovom natjecanju branit će članovi Step and Jazza i Step by Step, a od njih se očekuju i dobri rezultati.

- Organizacija je odlična, ali je sve malo zbijeno. Nakon tri godine jedva smo dočekali da nastupimo. Uvijek vam na Svjetskom prvenstvu vlada ta pozitivna atmosfera i sve pršti energijom. Jako je dobra konkurencija, tu su američki, češki i švicarski klubovi koji su najjači na svijetu, ali i naši klubovi mogu računati na dobre rezultate. Tome se nadamo i težimo – poručila je Nikolina Knežević, članica kluba Step and Jazz i svjetska prvakinja iz 2007. godine.

Galerija slika

Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu Svjetska „step elita“ okupila se u našem gradu: Nakon tri godine bez svjetskih natjecanja brojni plesači pohrlili su u Veliku Goricu

Podijeli