°C 10

Tamburaši KUD-a Čiče treći na državnoj smotri

05.11.2017.

ivana

Spletom drmeša tamburaška sekcija Kulturno-umjetničkog društva Čiče iz Novog Čiča osvojila je treće mjesto na 24. Susretu hrvatskih tamburaških sastava i orkestara.

Državna smotra tamburaša otpočela je sinoć u Dugom Selu, a nastavlja se i danas za druge kategorije. Selektori Krunoslav Dražić, Mihael Ferić, Matija Fortuna, Robert Homen, Tihomir Ivanetić, Irena Miholić, Ivan Potočnik i Dražen Varga odabrali su uži krug sudionika između 58 prijavljenih sastava iz devet županija. KUD Čiče natjecao se u kategoriji folklornih orkestara i osvojio treće mjesto.

-Naši članovi nastupili su spletom drmeša u obradi Tomislava Mlinarića. U konkurenciji prvotno prijavljenih puno jačih tamburaških sastava mladi članovi društva pokazuju iz godine u godinu bolji napredak. Osjeća se ponos kad vidiš tu svu mladost na pozornici .Prezentirali smo i tradicijske instrumente gdje su četiri člana svirali gajde. Još jednom su pokazali da rezultati među mladima neće izostati kada ih se podržava u radu-rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

 

(foto: facebook, S.Duvnjak/V.Zgurić-Dobrenić)

 

Galerija slika

Tamburaši KUD-a Čiče treći na državnoj smotri Tamburaši KUD-a Čiče treći na državnoj smotri Tamburaši KUD-a Čiče treći na državnoj smotri Tamburaši KUD-a Čiče treći na državnoj smotri