°C 20

Tjedan Crvenog križa u znaku humanitarne akcije

10.05.2017.

ivana

U Tjednu Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja velikogoričko društvo Crvenog križa organiziralo je humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju prehrambeni artikli.

Akcija se provodi u suradnji s Kauflandom gdje se i nalazi humanitarna košarica i volonteri Crvenog križa koji informiraju građane o akciji dijeleći letke s popisom artikla koji se prikupljaju. Od tih namirnica koje građani doniraju slgat će se paketi hrane za najpotrebitije građane.

-Danas, kad slavimo rođendan Henry Dunanata, želimo odati priznanje svakom članu i volonteru Crvenog križa čija je prednost ublažavanju ljudske patnje temelj našeg postojanja. Naša globalna mreža suradnika omogućava opstojnost ideala Henry Dunanta, koji je odlučno i hrabro posvetio svoj život poštivanju ljudskog dostojanstva. Sve nas zajedno povezuje poštivanje temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. S našim najboljim željama svim volonterima i djelatnicima čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca-poručili su iz Crvenog križa na dan rođenja osnivača ove organizacije Henry Dunanta.

Paralelno se u obrazovnim ustanovama održavaju radionice pružanja prve pomoći prilagođene mlađim uzrastima koji na njima uče kako zaustaviti krvarenje iz nosa, zamotati ranu i staviti flaster.

(foto: GDCK Velika Gorica)

Galerija slika

Tjedan Crvenog križa u znaku humanitarne akcije Tjedan Crvenog križa u znaku humanitarne akcije Tjedan Crvenog križa u znaku humanitarne akcije Tjedan Crvenog križa u znaku humanitarne akcije