°C 16

Tjedan pun događanja donosi Gorički klub mladih

17.12.2018.

Petar Brnada

U ovome tjednu uoči Božića, Gorički klub mladih pripremio je niz raznih događaja u kojima se, kako kažu, mogu pronaći doslovno svi, od onih željnih edukacije, do onih željnih zabave i igranja društvenih igara.

Naime, s događajima počinju već danas, pa tako od 17 sati u prostorijama Kluba imate priliku slušati o osnovnim teorijskim i praktičnim pojmovima iz područja prve i hitne pomoći.

Podsjetimo, u organizaciji Udruge dispečera hitne medicine održat će se radionica iz programa pod nazivom "Hitna medicinska služba i mladi", čiji je cilj populaciji mladih pružiti teorijska i praktična znanja iz područja hitne medicine, pružanja prve pomoći itd.

Polaznici radionica će po završetku predavanja i vježbi po tematskim grupama znati definirati prvu pomoć, hitnu medicinsku pomoć, pravilno i sigurno pristupiti unesrećenoj osobi, znati važnost pravodobne reakcije, slušati upute dispečera hitne medicinske službe, provoditi osnovne mjere održavanja života, mrežu automatskih vanjskih defibrilatora u lokalnoj zajednici, izgled automatskog vanjskog defibrilatora i ulogu u pravilnoj uporabi, postupati u slučaju opstrukcije dišnih putova te postaviti unesrećenu osobu u stabilni bočni položaj.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a kako bi u Klubu znali broj zainteresiranih osoba za radionice, potrebno je svoj dolazak potvrditi ispunjavanjem OBRASCA.

Božićni koncert

Sljedećeg dana, 18. prosinca, na pozornici pokraj Muzeja Turopolja, očekuje vas božićni koncert na kojem će nastupati Vokalisti Sv. Josipa, Zbor mladih "Navještenje" te glazbeni duo koji čine Lucija Ercegovac i Martin Lajtman. Pritom iz Kluba napominju da će zbog lakše organizacije i kako bi se u potpunosti mogli posvetiti koncertu Gorički klub mladih biti zatvoren od 19 sati.

-Vokalisti sv. Josipa vokalni su sastav iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Djeluju od 2014. godine pod vodstvom Dražena Kurilovčana. Na repertoaru imaju tradicionalne i moderne klapske pjesme te liturgijsku glazbu i pjesme duhovnog karaktera- najavljuju iz Kluba.

Zbor mladih "Navještenje" također dolazi iz župe NBDM i proslavio je više od 30 godina postojanja. Zbor čini dvadesetak mladih kojima je središte djelovanja sveta misa za mlade subotom navečer i nedjeljom. Voditelji zbora su Marta Krilčić i Jakov Kordić.

Glazbeni duo koji čine studenti glazbene akademije, Lucija Ercegovac na vokalu i Martin Lajtman na klaviru izvodit će jazz obrade te vas oduševiti svojom izvedbom kao i prilikom prošlog koncerta u GKM-u.

Vokalisti i zbor mladih počinju u 19:15 sati, a Lucija i Martin koncert nastavljaju svojom izvedbom sat vremena kasnije.

Večer društvenih igara

I naposljetku, kako najavljuju iz Kluba, zadnji događaj tjedna čeka vas u srijedu, 19. prosinca, u puno zaigranijem raspoloženju održavanjem Večeri društvenih igara.

-Kako drugačije spojiti zabavu, druženje s prijateljima i Božić, nego u Večeri društvenih igara u sklopu Prosinca u Gorici! Ekipe iz Udruge Talus i Goričkog kluba mladih ponovno udružuju svoje snage kako bi vama omogućili zabavnu večer, koju će dodatno obilježiti adventski ugođaj- kazali su iz Kluba mladih.

I ovog puta za brojan izbor društvenih igara pobrinut će se Talusovci, a za već iskusne igrače, pripremili su i nove igre. Večer društvenih igara održat će se u prostoru Turističke zajednice Velike Gorice, a sve će započeti u 18 sati.