°C 25

Tribina uz početak drugog molitvenog bdjenja

25.09.2018.

Ivana Ćurić

U srijedu, 26. rujna, u Velikoj Gorici počinje četrdesetodnevno molitveno bdjenje za spas začete nerođene djece. Ovaj događaj duhovnog je karaktera i drugi po redu u našem gradu, a organizira ga Inicijativa „40 dana za život – Velika Gorica“.

Prvo molitveno bdjenje je održano u korizmi po iznimno lošim vremenskim uvjetima, ali je više od stotinu molitelja, unatoč tome, bdjelo i molilo na platou ispred Milenijskog križa kako bi isprosili nebesku pomoć za prestanak pobačaja u našem gradu, domovini i svijetu. Ovogodišnje bdjenje održava se pod geslom „Njegove nas rane iscijeliše“ u više od trideset gradova diljem Hrvatske, po čemu je naša zemlja apsolutni predvodnik pro-life pokreta u Europi.

U većini hrvatskih gradova, molitelji će bdjeti i moliti ispred njihovih bolnica i rodilišta, no kako u našem gradu nema takvih ustanova, molitelji će se od 8 do 20 sati, okupljati kod Milenijskog križa.

Uz početak molitvenog bdjenja u nedjelju, 30. rujna, u dvorani Nazaret župe Navještenja Blažene Djevice Marije, održat će se pro-life tribina „Njegove nas rane iscijeliše na kojoj će gosti biti Dr. Ivan Zmijanović, ginekolog s prizivom savjesti, iz Šibenika i Lidija Dugan, istaknuta aktivistica za život iz Vukovara.

Na tribinu, koja je otvorenog karaktera, svi su dobrodošli, kao i na sudjelovanje u molitvenom bdjenju. Svi koji se žele pridružiti molitvi pred Milenijskim križem, mogu se bilo kada, u razdoblju od 26. rujna do 4. studenog prijaviti na tel. 091/563-6580 ili na mail 40danazazivotvg@gmail.com.