°C 25

Turopoljci izlažu i u Zagrebu: 'Djeci je ovo idealna prigoda da u glavnom gradu vide domaće životinje'

14.01.2020.

Petar Brnada

Udruga uzgajatelja malih životinja Turopolje organizira 16. Međužupanijsku i 10. Županijsku izložbu malih životinja koja će se od 17. do 19. siječnja održati u Zagrebu.

Ovog puta male životinje bit će izložene u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić, pokraj nogometnog igrališta u Ulici Sv. Mateja. Dan prije službenog otvaranja izložbe, 16. siječnja, od 16 do 21 sat održat će se prijem eksponata dok će ocjenjivanje započeti sutradan, 17. siječnja od 9 do 15 sati kada slijedi samo otvorenje izložbe.

U subotu, 18. siječnja izložba se otvara u 10 sati, a priliku da pogledate golubove, perad, kuniće i papige imat ćete sve do 20 sati. Posljednjeg dana izložbe, u nedjelju 19. siječnja, dvorana je otvorena od 8 do 14 sati s time da je glavna dodjela nagrada na rasporedu u 12 sati.

-Na izložbi očekujemo oko 350 životinja koje će izložiti uzgajivači iz Zagrebačke županije, ali i  iz ostatka Hrvatske. Ovo je jedina ovakva izložba u Gradu Zagrebu, a održava se jednom godišnje. Naša ciljana skupina građana su djeca kojoj je ovo idealna prilika da u glavnom gradu vide domaće životinje- najavila je izložbu tajnica udruge, Ivana Črnko Kuzmić.