°C 22

Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi

05.08.2019.

Juraj Odrčić

Svi putevi danas su vodili u Knin, a tamo se i uputio i Turopoljski banderij s ostalim hrvatskim povijesnim postrojbama koje su sudjelovale u programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Uz posjet Kninu u dane vikenda povijesne postrojbe su bile i u Sinju, a Turopoljski banderij danas je držao počasnu stražu prilikom polaganja vijenaca poginulim velikogoričkim braniteljima Domovinskog rata na gradskom groblju.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, ujedno i Dan branitelja, s hrvatskim narodom na kninskoj tvrđavi - simbolu pobjede, i u gradu Kninu je i naš Turopoljski banderij. Čestitamo svim građanima Republike Hrvatske ovaj dan, a naročito uz zahvalnost se sjećamo heroja Domovinskog rata za koje su danas i u Velikoj Gorici položeni vijenci - poručili su iz Plemenite opčine turopoljske.

Prije odlaska u Knin povijesne postrojbe okupile su se u Sinju gdje su prošle ulicama grada u sklopu Sinjske čoje, a dan kasnije i nazočili samoj Sinjskoj alci gdje su banderijalci uhvatili priliku i za slikanje s ovogodišnjim pobjednikom Franom Ivkovićem. 

Galerija slika

Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi Turopoljski banderij na kninskoj tvrđavi