°C 14

Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka

01.07.2019.

Petar Brnada

Povijesna postrojba Turopoljski banderij, koji je neizostavan dio svih najvažnijih gradskih društveno-kulturnih događaja, izrazito je aktivan bio u mjesecu lipnju za vrijeme kojega su pripadnici postrojbe odradili čak polovicu svih angažmana od početka godine!

Naime, banderij je 8. lipnja bio na proslavi 332.obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatskog Kraljevstva u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, a istoga je dana boravio i u Križevačkom Velikom Spravišču u Križevcima.

Već 15. lipnja sudjelovali su i u Terezijani u Bjelovaru, a sutradan su uveličali i Dan Grada Svete Nedelje.

Od 23. do 24. lipnja banderijalci su bili i na 14. manifestaciji „Kod konjarskih vatri“ koja je održana u Županji dok su od 28. do 29. lipnja bili na proslavi Dana općine Tomislavgrad i Dana sv. Nikole Tavelića, svečanom otvaranju Trga gange i Hajdučke družine i 6. izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH. Na proslavi Petrova boravili su u Ivanić- Gradu.

No iako su često boravili na raznim gostovanjima diljem Hrvatske, banderijalci nikako nisu zanemarili svoje Turopolje pa su tako bili prisutni i na brojnim domaćim događanjima.

Tako su u lipnju sudjelovali na Svjetskoj izložbi pasa pasmine rottweiler - 6. ADRK WORLD WINNER SHOW 2019 koja je održana u Lukavcu, na 100. obljetnici KUD-a Nova Zora u Donjoj Lomnici, Memorijalnom boksačkom turniru ‘Stanko Došen’ u Maloj Buni, 25. susretima umirovljenika u Velikoj Gorici te Blagdanu Sv. Vida u Mraclinu.

Uz to, Turopoljski banderij uveličao je Tijelovsku procesiju u Velikoj Mlaki te Tijelovsku procesiju u Vukovini kao i Ivanje u Buševcu.

Povodom Dana državnosti banderijalci su bili na polaganju vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred velikogoričkog groblja, odradili su i dvije vježbe, a svoj lipanjski angažman završili su na 4. cikloturističkom maratonu "Turopoljska Milja" koji je održan protekle subote.

Galerija slika

Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka Turopoljski banderij u lipnju 'natukao' čak 20 izlazaka