
Turopoljski pajcek može biti i na vašem tanjuru
Plemenita opčina turopoljska i Bistro Babriga organiziraju promociju jela od turopoljske svinje koja će se održati 9. studenoga (četvrtak) 2017. u 19 sati u Bistrou Babriga na adresi Josipovićeva 56, Velika Gorica.
Gosti će imati priliku omastiti brk najfinijim turopoljskim pajcekom iz 100% EKO uzgoja, a očekuje ih večera u pet sljedova od čega je okosnica upravo meso turopoljske svinje kroz tri glavna jela - confit od svinjskog buta na kremi od graška s gratiniranim krumpirom, zatim rolani kotlet punjen sa šampinjonima, kiselim krastavcima, lukom, špinatom uz marinirane domaće luleke s umakom od naranče, te steak od svinjskog vrata pokriven sa slamom od celera s pireom od karfiola.
- Turopoljska svinja autohtona je hrvatska izvorna pasmina svinje i jedna od najstarijih pasmina u Europi. Meso na promotivnoj večeri dolazi iz ekskluzivnog 100% EKO uzgoja poljoprivrednog gospodarstva Plemenite opčine turopoljske koji se odvija 365 dana u godini na šumskom prostoru od 150 ha koji omogućava slobodno kretanje i prirodnu ishranu svinja uz dohranu žitaricama bez umjetnih smjesa - poručuju iz Plemenite opčine turopoljske.
Promotivna večera s pet sljedova jela te pićem iznosi 150 kuna po osobi, broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na broj 091 154 6657 (Tomislav).

Lokaciju buduće dnevne bolnice u Velikoj Gorici obišla resorna ministrica u pratnji gradonačelnika

Folkloraši okupljeni u KUD "Nova zora" predstavljat će Zagrebačku županiju na 59. Đakovačkim vezovima

Počelo ljetno radno vrijeme Policijske postaje Velika Gorica

Obnavlja se nadstrešnica na tržnici, svoje „kumice” sa svježim proizvodima pronađite kod Muzeja Turopolja

Lazina 'gazi' i dalje: Pobjedom u derbiju s Pešćenicom učvrstila lidersku poziciju, Čička Poljana i Kuče prvi pratitelji

Ribolovci pomažu očuvanju bioraznolikosti: U jezeru Vukovina Marijan Ljubas uhvatio 14 crvenouhih kornjača
