
Turopoljski pajcek može biti i na vašem tanjuru
Plemenita opčina turopoljska i Bistro Babriga organiziraju promociju jela od turopoljske svinje koja će se održati 9. studenoga (četvrtak) 2017. u 19 sati u Bistrou Babriga na adresi Josipovićeva 56, Velika Gorica.
Gosti će imati priliku omastiti brk najfinijim turopoljskim pajcekom iz 100% EKO uzgoja, a očekuje ih večera u pet sljedova od čega je okosnica upravo meso turopoljske svinje kroz tri glavna jela - confit od svinjskog buta na kremi od graška s gratiniranim krumpirom, zatim rolani kotlet punjen sa šampinjonima, kiselim krastavcima, lukom, špinatom uz marinirane domaće luleke s umakom od naranče, te steak od svinjskog vrata pokriven sa slamom od celera s pireom od karfiola.
- Turopoljska svinja autohtona je hrvatska izvorna pasmina svinje i jedna od najstarijih pasmina u Europi. Meso na promotivnoj večeri dolazi iz ekskluzivnog 100% EKO uzgoja poljoprivrednog gospodarstva Plemenite opčine turopoljske koji se odvija 365 dana u godini na šumskom prostoru od 150 ha koji omogućava slobodno kretanje i prirodnu ishranu svinja uz dohranu žitaricama bez umjetnih smjesa - poručuju iz Plemenite opčine turopoljske.
Promotivna večera s pet sljedova jela te pićem iznosi 150 kuna po osobi, broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na broj 091 154 6657 (Tomislav).

[VIDEO] Koja majstorija s Maksimira vam je najljepša? Pršir: Osjećali smo da smo bolja ekipa i da možemo okrenuti rezultat!

Savršeni i maksimalni Divovi proslavili titulu, Kozjača je viceprvak: Đuretić najbolji igrač, Kordić iz Novog Brda najbolji golman, Galović prvi topnik Breške lige

Carević dobio potvrdu da je na dobrom putu: Netko će se naljutiti ako izdvojim, stvarno su sva tri bila gola bila sjajna

VEGASICE započinju novu, uzbudljivu sezonu i pozivaju na upise!

Velika Gorica treću godinu zaredom domaćin STEM talenata, završilo još jedno uspješno izdanje Formule Student AA

Šćitarjevo u pripremama za doček hodočasnika i tradicionalni doručak: "Naša je želja da ova tradicija živi još dugo"
