Novosti Sport Događanja

Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara

30.07.2020. / Ivana Ćurić

Članovi Plemenite opčine turopoljske posljednjih mjeseci vrijedno su radili u Lukavečkom čretu na podizanju nove i popravku stare ograde koja turopoljske svinje štiti od vanjskog svijeta.

-Velikim angažmanom i trudom članova Plemenite općine turopoljske, i u uz financijsku pomoć Grada Velike Gorice u nabavci materijala, posljednjih mjeseci proširen je gater  u kojemu naše turopoljske svinje žive u svom prirodnom okruženju. Pedesetak članova udruge u nekoliko velikih akcija podigle su novih 1500 metara ograde te popravili istu duljinu stare ograde čim je ograđena velika površina za šumski ispust svinja. Površina za slobodno kretanje svinja je udeseterostručena s 3 na 35 hektara-poručili su iz POT-a dodavši kako je radove obišao zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

S novoograđenom površinom pajceki mogu slobodno istraživati šumu, a istovremeno su ograđeni te sigurni uz električne pastire i video nadzor.

Galerija slika

Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara Turopoljski pajceki istražuju šumu na površini od 35 hektara

Podijeli