°C 30

Turopoljskom gruntu i KUD-u Čiče nagrade za ruralni turizam

20.12.2018.

Ivana Ćurić

Velika priznanja za svoj rad i trud u ruralnom turizmu ove godine dobili su obitelji Dianežević iz Kurilovca za Turopoljski grunt te Kulturno-umjetničko društvo Čiče za poseban doprinos za inovativnost u ruralnom turizmu.

"Suncokret ruralnog turizma" najveća je turistička nagrada u Hrvatskoj koja promovira ljepotu i bogatstvo ruralnih krajeva te tradicijski sadržaji. Ove godine dodijeljena su dva Zlatna suncokreta i pedesetak nagrada u sedam kategorija, a među njima Velika Gorica se može ponositi s dvije nagrade, odnosno priznanja.

Turopoljski grunt obitelji Dianežević iz Kurilovca dobio je brončani suncokret kojeg je preuzela gospođa Snježana Dianežević.

-Ponosno smo osvojili brončanu medalju za naše turističko seosko gospodarstvo - Turopoljski grunt! Osjećamo se vrlo ponosno i sretno što je naš projekt prepoznat, hvala od srca!!-poručila je obitelji Dianežević putem društvenih mreža nakon dodjele nagrada u zagrebačkom hotelu Esplanade.



Tamo je bio i Stipo Duvnjak kao predstavnik KUD-a Čiče koja je za sve aktivnosti i izgradnju etno sela te programe koje tamo provode dobio posebno priznanje za doprinos za inovativnost u ruralnom turizmu.

-Ovo je nagrada članovima folklorno plesačkih i tamburaških sekcija, članovima UO društva, voditeljima. Sve to ne bi mogli bez potpore grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem, Zagrebačke županije, TZ Zagrebačke županije, TZ grada Velike Gorice i naravno MO Novo Čiče. Zahvala i svim udrugama iz Novog Čiča koje uvijek stoje uz nas. Ne smijemo zaboraviti i naše sponzore i prijatelje-zahvalio se Duvnjak obavijestivši putem društvenih mreža o novom uspjehu KUD-a Čiče. Nacionalna nagrada i priznanje samo su potvrda da turopoljski kraj itekako ima potencijala za razvoj turizma, posebno kada se tome posvete uporni i vrijedni ljudi.

 

(foto: Facebook)

Galerija slika

Turopoljskom gruntu i KUD-u Čiče nagrade za ruralni turizam Turopoljskom gruntu i KUD-u Čiče nagrade za ruralni turizam Turopoljskom gruntu i KUD-u Čiče nagrade za ruralni turizam Turopoljskom gruntu i KUD-u Čiče nagrade za ruralni turizam