Novosti Sport Događanja

"Turovci" u drugoj akciji pošumljavanja Turopoljskog luga, pridružite im se i vi!

01.12.2021. / Petar Brnada

Turopoljska udruga skauta „Tur“ u subotu, 04.12.2021. godine organizira drugu akciju pošumljavanja u Turopoljskom lugu, a poziv na zajedničko ekološko djelovanje, u suradnji s Hrvatskim šumama, upućuju i građanima Velike Gorice.

Projekt “Prijatelj šume” edukativno-ekološki je projekt koji Turopoljska udruga skauta “Tur” provodi uz financijsku potporu Zagrebačke županije. U okviru projekta do sada je izvedeno deset edukativnih radionica za učenike osnovnih škola na području Velike Gorice i Svetog Martina pod Okićem, a učenici velikogoričkih osnovnih škola nakon toga su, 17. studenog već odradili prvu projektom planiranu akciju pošumljavanja.

Predstojeću subotu na sadilištu pored lugarnice Čardak u Turopoljskom lugu  okupit će se učenici Osnovne škole Mihaela Šiloboda i izviđači iz Svetog Martina pod Okićem te članovi Turopoljske udruge skauta „Tur“, njihovi roditelji i ostali zainteresirani građani koji žele pomoći izviđačima u provedbi ekološkog dijela ovog projekta, koji za cilj ima povećanja šumskog fonda i veću moć apsorpcije štetnih plinova iz okoliša, na širem velikogoričkom području, odnosno na području Zagrebačke županije.

Na pošumljavanju se očekuje velik broj najavljenih sudionika, pa su organizatori predvidjeli dolazak i provedbu aktivnosti u dva termina.

U 9 sati s pošumljavanjem će započeti djeca: izviđači iz Velike Gorice, Svetog Martina pod Okićem i učenici tamošnje osnovne škole te izviđači iz Siska, u okviru projekta Prijatelj prirode. Po završetku sadnje za izviđače i učenike OŠ

Mihaela Šiloboda organiziran će biti izlet s ciljem upoznavanja kulturnih znamenitosti i tradicijskog drvenog graditeljstva u Turopolju.

Uz očekivani dolazak zainteresiranih građana do lugarnice Čardak (u neposrednoj blizini Kaznionice u Turopolju) osobnim vozilima, za one koji nemaju vlastiti prijevoz organizator će osigurati autobus koji će prema Turopoljskom lugu poći iz Velike Gorice u 9:30 sati s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici.

Podijeli