
Turpoljska svinjetina, angemahtec, štrukli, tartufi: Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije
Sutra, 18. studenog, počinju Dani Okusa hrvatske tradicije na kojima će posjetitelji moći deset dana uživati u tradicionalnoj kuhinji naših krajeva.
Ova manifestacija održava se već treći put, a jučer je u protsorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj su se predstavili nosioci standarda Okusa tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti:
Sanda i Robert Braje iz Vinogradarske kuće Braje (Jastrebarsko); Marijana Karlović iz Restorana Samoborska klet (Samobor); Đurđica Kos Jurišić iz Izletišta Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina); Stjepan Jakševac iz Seoskog domaćinstva Stara preša (Šenkovec).
Velikogorički Restoran Mon Ami predstavio je Bruno Ceronja, dok je Bistro Babrigu predstavio Tomislav Jančić.
Restoran Mon Ami i Bistro Babriga ponudit će tradicionalne okuse Turopolja, a na menijima se nalaze domaće juhe, turopoljska svinjetina, štrudli i štrukli te turopoljski tartufi.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete naći ovdje.
Galerija slika

Hrabra Gorica prvi put u povijesti slavila na Maksimiru: Pozo i Trontelj junaci, bezidejni Dinamo zasluženo ostao bez bodova

Pobjedničko otvaranje sezone: Marko Grubišić predvodio strijelce, Gorica u završnih desetak minuta slomila otpor Rudara

Može li Gorica pokvariti Dinamovo slavlje?

Velika Mlaka sigurnom pobjedom nad obrezinskom Mladosti predvodi 1. ŽNL, sjajna partija Turopolja i preokret za prvo slavlje!

Petar Krasnić zabio za gostujuće slavlje Turopoljca i vrh ljestvice, Jelačić ostao bez pobjede u Laduču

U Velikoj Mlaki obilježena 30. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Zidara
