Turpoljska svinjetina, angemahtec, štrukli, tartufi: Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije
Sutra, 18. studenog, počinju Dani Okusa hrvatske tradicije na kojima će posjetitelji moći deset dana uživati u tradicionalnoj kuhinji naših krajeva.
Ova manifestacija održava se već treći put, a jučer je u protsorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj su se predstavili nosioci standarda Okusa tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti:
Sanda i Robert Braje iz Vinogradarske kuće Braje (Jastrebarsko); Marijana Karlović iz Restorana Samoborska klet (Samobor); Đurđica Kos Jurišić iz Izletišta Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina); Stjepan Jakševac iz Seoskog domaćinstva Stara preša (Šenkovec).
Velikogorički Restoran Mon Ami predstavio je Bruno Ceronja, dok je Bistro Babrigu predstavio Tomislav Jančić.
Restoran Mon Ami i Bistro Babriga ponudit će tradicionalne okuse Turopolja, a na menijima se nalaze domaće juhe, turopoljska svinjetina, štrudli i štrukli te turopoljski tartufi.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete naći ovdje.
Galerija slika
Izbori u goričkom HDZ-u: Izabran novi saziv Gradskog odbora
FOTO Svečano otvoren impozantan vatrogasni dom DVD-a Buševec: Novo poglavlje u priči vatrogastva dugoj više od stoljeća!
Carević: Zaslužili smo pobijediti, a preuzet ću na sebe što nisam stavio neke druge igrače u prvih 11...
Rukometaši 'zaledili' Varaždince na 'minus deset': Nevjerojatni Marin Sorić upisao 19 obrana, Bruno Mlakar predvodio napad sa sedam golova, bez promašaja!
Vukovar i Vito Čaić razveselili Ivana Šćepinu: Ovaj sport donosi svjetlo i u one najteže trenutke
Užas u Selnici Šćitarjevskoj: Žena ubila člana obitelji