
Turpoljska svinjetina, angemahtec, štrukli, tartufi: Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije
Sutra, 18. studenog, počinju Dani Okusa hrvatske tradicije na kojima će posjetitelji moći deset dana uživati u tradicionalnoj kuhinji naših krajeva.
Ova manifestacija održava se već treći put, a jučer je u protsorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj su se predstavili nosioci standarda Okusa tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti:
Sanda i Robert Braje iz Vinogradarske kuće Braje (Jastrebarsko); Marijana Karlović iz Restorana Samoborska klet (Samobor); Đurđica Kos Jurišić iz Izletišta Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina); Stjepan Jakševac iz Seoskog domaćinstva Stara preša (Šenkovec).
Velikogorički Restoran Mon Ami predstavio je Bruno Ceronja, dok je Bistro Babrigu predstavio Tomislav Jančić.
Restoran Mon Ami i Bistro Babriga ponudit će tradicionalne okuse Turopolja, a na menijima se nalaze domaće juhe, turopoljska svinjetina, štrudli i štrukli te turopoljski tartufi.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete naći ovdje.
Galerija slika

Rast turizma uz pametno planiranje: Velika Gorica započela izradu dokumenta Plana upravljanja destinacijom

Skupština Zagrebačke županije odlučila o dobitnicima javnih priznanja, među njima su Josip Mučnjak i Gordana Kovačić iz Velike Gorice i DVD Kravarsko

Juraj Huber osvojio Betonac Open, Josip Pavlinić dobio nagradu za fair play: Još jedan u nizu zanimljivih turnira, uz povjetarac

Mladi župljani Navještenja BDM hodočastili u Rim: Slijedimo primjer blaženog Ivana Merza

Tibi ostaje Goričanin: Cilj je da budemo još konkurentniji

Turizam u Zagrebačkoj županiji: Velika Gorica i dalje na vrhu po broju dolazaka i noćenja, slijede Jastrebarsko i Sveta Nedelja
