Novosti Sport Događanja

U Buševcu održana radionica u sklopu projekta "Buš Eko?!"

29.10.2020. / Maja Peranić

Ogranak Seljačke sloge Buševec, u suradnji s partnerom DOOR, održao je radionicu na temu participativnog upravljanja i uključivanja lokalne zajednice s primjerima dobre prakse. Radionica se održala u sklopu projekta "Buš Eko?!" kojeg provode u svojoj zajednici.

Radionica je održana u ponedjeljak, u dvorani Društvenog doma u Buševcu, uz pridržavanje svih propisanih mjera s obzirom na epidemiju Covid-19. Tom prilikom predstavljen je projekt Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od Europskog socijalnog fonda, sve što je do sada napravljeno te koji su planovi za daljnje provođenje projekta.

-Na samoj radionici predavanje je održala i aktivistica iz Estonije gđa. Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica s jasnom porukom da promjene koje želimo kreću od nas samih, od pojedinca i da sami možemo jako puno toga učiniti u našoj zajednici da bi nam život bio ugodniji i sretniji, samo se trebamo aktivirati i zajedno djelovati. Svoje djelovanje i energiju ne treba trošiti djelujući protiv nečega, nego ju treba usmjeriti na ono što želimo i tada su rezultati neizostavni-istaknuli su organizatori.

Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je rado odgovorila izvršna direktorica DOOR-a  MSc, dipl.ing.el. Slavica Robić te najavila novu radionicu koja će govoriti o tome kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno biti od velike pomoći udrugama u Buševcu i cijeloj zajednici.

Galerija slika

U Buševcu održana radionica u sklopu projekta "Buš Eko?!" U Buševcu održana radionica u sklopu projekta "Buš Eko?!" U Buševcu održana radionica u sklopu projekta "Buš Eko?!" U Buševcu održana radionica u sklopu projekta "Buš Eko?!"

Podijeli