°C 14

U Kino stiže film koji je osvojio četiri 'zlatna kipića' i ušao u povijest Oscara

27.02.2020.

Petar Brnada

Najbolji film godine 'Parazit', koji je sveukupno osvojio četiri Oscara u najvažnijim kategorijama - za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju, od sutra možete pogledati i u Kinu Gorica.

'Parazit'' je između ostalog postao prvi strani film u povijesti Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film, a za sve su zaslužni redatelji Bong Joon Ho i Han Jin Won. Svakako je to bio povijesni trenutak za južnokorejsku kinematografiju, s obzirom da je to prva američka nagrada za nju, a ovaj korejski film bio je nominiran u ukupno šest kategorija.

Ki-wooa preporučuje njegov prijatelj, student na prestižnom sveučilištu, za dobro plaćeni posao podučavanja te se nada da će tako imati redovite prihode. Sa svim očekivanjima svoje obitelji, Ki-woo odlazi u obiteljski dom na intervju. Stigavši u kuću gospodina Parka, vlasnika globalne IT tvrtke, Ki-woo susreće njegovu suprugu Yeon-kia, lijepu mladu damu. Ali nakon ovog prvog susreta između dviju obitelji, uslijediti će nezaustavljivi niz nezgoda.

Ovu dramu/komediju u trajanju od 132 minute po prvi puta u goričkom kinu imate priliku pogledati sutra, 28. veljače, s početkom u 20 sati. Uz to, na veliko platno će i 29.02. u 21:00 h, 01.03. u 20:30 h, 02.03. u 20:00 h te 03.03. u 20:00 h.