Novosti Sport Događanja

U Kravarskom večeras posljednja radionica bubnjanja koju vodi bubnjar Zabranjenog pušenja

09.06.2021. / Petar Brnada

U Domu kulture u Kravarskom, bubnjar glazbene grupe Zabranjeno pušenje večeras će održati posljednju radionicu bubnjanja.

Radionica koja će započeti u 18 sati besplatna je te za nju nije potrebno nikakvo predznanje, a pozvani su svi koji se žele zabaviti i opustiti uz bubnjanje, poručuju iz Općine!

Iako je ovo posljednja radionica nije prekasno da se svi oni koji žele bubnjati pridruže, poručuju iz Općine Kravarsko.

Kao i prethodne radionice, i ovu će održati Branko Trajkov Trak, bubnjar poznatog banda Zabranjeno pušenje, koji bi u Kravarskom ukupno trebao „odraditi“ šest radionica bubnjanja na kojima ćete se moći upoznati s tim instrumentom, ali i opustiti se, zabaviti i ostvariti jedinstveni glazbeni doživljaj.

-Kroz radionice gradimo zajednicu koja se bazira na zvuku, ritmu, ali i tišini. A osim što mi je cilj družiti se i plesati dok ljudi sviraju, želim polaznicima ukazati da je glazba najbitnija stvar u njihovom životu-rekao nam je Trak.

Kako smo i pisali u najavi prve radionice, riječ je o njegovom autorskom projektu nastalom prije 13 godina, a čiji je početak vezan uz njegov band Zabranjeno pušenje. Kaže kako nije riječ samo o sviranju bubnjeva već se radi o slojevitoj radionici koja omogućuje polaznicima povezivanje sa zvukom i glazbom, a bubnjanje stimulira tjelesni, umni i duhovni svijet zdravlja, ukratko – pomaže ljudima da „vrate svoj ritam”. Radionica traje sat i pol, a u Kravarskom će se održati šest puta.

Trajkov uz bubnjeve svira i gitaru, tapan, indijsku tablu, tarabuku i frame drums. Ovlašteni je bubnjar i pjevač za izvođenje rituala Sun-Moon Dance – tradicije Picuris Pueblo Indijanaca iz Novog Meksika.

Radionica bubnjanja u Kravarskom održava se u sklopu projekta Pokrenimo KOK! koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Podijeli