°C -1

U Lukavcu 2. Svjetsko prvenstvo u spremanju kotlovine

19.04.2018.

Redakcija

U organizaciji Rotary kluba Velika Gorica u Starom gradu Lukavec u nedjelju će se održati 2. Svjetsko prvenstvo u spremanju kotlovine.

Kako kažu iz kluba, za natjecanje se prijavilo dvadesetak ekipa, a sav prihod od kotizacija i prodaje delicija iz kotlova namijenjen je akciji velikogoričkih rotarijanaca 'Pet za izvrsnost' kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije i financiraju programi namijenjeni mladima. 

Prvenstvo će službeno započeti u 9:30 sati, a za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i vrhunski poznavatelji dobre hrane predvođeni jednim od najboljih hrvatskih kuhara šefom Tomislavom Špičekom koji će pobjednike proglasiti u 13 sati.

- Kotlovina je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske pa se mnogi hvale da se upravo u njihovim kotlovima spravlja ona najbolja i da baš oni znaju pravi recept koji sve obara s nogu. Upravo zato je lani Rotary klub Velika Gorica organizirao prvo svjetsko prvenstvo na kojem je, u žestokoj konkurenciji, pobijedila ekipa Globaldizajna. Ove godine očekujemo još napetije natjecanje od lanjskog – rekao je Stipan Teskera, predsjednik velikogoričkog rotary kluba pozivajući sve zainteresirane da se u nedjelju od 13 sati oslade delicijama iz kotla i time pomognu humanitarnoj akciji za mlade Velikogoričane.

Okupljene će zabavljati tamburaški bend Šaka tamburaša, a kroz program će ih voditi Mirko Fodor.