°C 14

U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština

06.05.2019.

Petar Brnada

Velika Mlaka protekle je subote ugostila 12. po redu Dječje susrete na kojima su nastupile dvije dječje plesačke skupine Kulturno-umjetničkog društva "Velika Mlaka" kao i tamburaška skupina te gosti KUD "Stari grad" Lukavec, KUD "Zgubidan" Marija Gorica, KUD "Horvatska" Velika Horvatska, FA "Šiljakovina" i FA "Turopolje".

Kako su istaknuli organizatori, riječ je o susretima koji se u Velikoj Mlaki tradicionalno održavaju kako bi se djeca družila, ali i čuvala bogatu tradicijsku baštinu te naučila ponešto o drugim društvima i drugim dijelovima Hrvatske.

-Prostorijama mjesnog vatrogasnog doma Velika Mlaka, gdje su održani susreti, odzvanjali su zvuci pjesme i tamburice. Djeca su svojim nastupima oduševila publiku, a za to su bili i nagrađeni prigodnim zahvalnicama i peharima. Nakon službenog dijela, uslijedila je zakuska. Tako okrijepljeni, naši najmlađi bili su spremni za još pjesme i plesa. Tamburaši su svirali, a ostali folkloraši i njihovi roditelji pjesmu su popratili plesom. Djeca su se igrala, veselila, smijala i upoznala mnoge nove prijatelje. Proveli smo vrlo ugodno nedjeljno poslijepodne s dragim prijateljima, a nadamo se da ćemo se družiti i dalje, sve do sljedećih susreta ovdje, u Velikoj Mlaki- kazali su domaćini.

Galerija slika

U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština U Mlaki održani 12. Dječji susreti: Klinci pokazali kako se njeguje bogata narodna baština