Novosti Sport Događanja

U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče

09.12.2022. / Redakcija

U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče u sklopu kojeg se nalazi i Centar za sjetvu i preradu lana te tkanje na tkalačkom stanu.

- Svi zainteresirani Centar će moći razgledati 12. prosinca od 15 do 20 sati na adresi Velikogorička 147, Novo Čiče. Prilikom obilaska imat će priliku vidjeti i kupiti nove suvenire Turopolja. Domaćini poručuju da su za sve posjetitelje osigurani štrukli i domaće gibanice – poručili su iz KUD-a Čiče.

Turističko-edukativni centar Novo Čiče obnovljena je zgrada nekadašnjih učiteljskih stanova sagrađenih 1897. godine koji su pod zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Krajem 2019. godine uklonjena je stara zgrada te po uzoru na staru sagrađena nova. Sve radove financirao je Grad Velika Gorica, a unutarnje opremanje s namještajem osigurali su članovi KUD-a “ČIČE“ Novo Čiče kroz provedbu donatorske kampanje „I ja sam dio zajednice“.

Galerija slika

U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče U ponedjeljak se otvara Turističko-edukativni centar Novo Čiče

Podijeli