°C 20

Učenik iz 'Kvaternika' u pobjedničkoj ekipi Otvorenog prvenstva Slovenije u robotici!

16.05.2019.

Petar Brnada

Na Mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računalstvo i informatiku u utorak je održano jedno od najvećih regionalnih robotičkih natjecanja "ROBObum 2019" na kojemu je sudjelovao i naš Velikogoričanin, Dario Pavlešen, koji je bio dio pobjedničke ekipe Robofreak CRO team.

Dario, učenik Osnovne škole Eugena Kvaternika, u Sloveniji se natjecao sa svojim timskim kolegama Martinom Pečekom i Mihaelom Talanom, koji su uz mentorstvo Ivice Kolarića do prvog mjesta došli u kategoriji 'Rješavanje Labirint- Osnovne škole (Rescue Maze Primary)'.

Na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Slovenije "ROBObum 2019" nastupilo je čak 17 hrvatskih ekipa, a rezultati su i ove godine bili fantastični. Naime, postignuto je ukupno osam prvih, pet drugih te dva treća mjesta u raznim kategorijama.

-Kako nam je Slovenija blizu, redovito se na njihovo otvoreno državno prvenstvo uputi velik broj naših natjecatelja i odmjerava snage sa slovenskim vršnjacima. Čak osam prvih mjesta dovoljno govori o dominaciji naših ekipa. Kako se bliže termini europskog (Hannover, Njemačka) i svjetskog RobCup natjecanja (Sydney Australija) u jeku smo priprema naše robotičke selekcije i ovakva natjecanja su odlične prilike za "brušenje forme". Očekivanja su velika, ali imaju čvrstu podlogu u kvalitetnom radu učenika i mentora. Jer nije lako danas biti u svjetskom vrhu natjecateljske robotike. A još teže je tamo i ostati- poručili su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Foto: Hrvatski robotički savez

Galerija slika

Učenik iz 'Kvaternika' u pobjedničkoj ekipi Otvorenog prvenstva Slovenije u robotici! Učenik iz 'Kvaternika' u pobjedničkoj ekipi Otvorenog prvenstva Slovenije u robotici! Učenik iz 'Kvaternika' u pobjedničkoj ekipi Otvorenog prvenstva Slovenije u robotici!