Novosti Sport Događanja

Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce

27.07.2021. / Maja Peranić

Udruga pripadnika 153. brigada Hrvatske vojske Velika Gorica obilježila je 24. srpnja 21.godišnjicu svog osnutka. Članovi su se s ponosom prisjetili svih događanja i aktivnosti od samih početaka do danas, a kojima je trajni cilj promicanje vrijednosti Domovinskog rata, posebice 153. brigade i njezinog ratnog puta.

-Naš je cilj da čuvamo i širimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu, a posebno o ratnom putu 153.brigade hrvatske vojske, te čuvati sva vjerodostojna svjedočenja o tom ratnom putu kao i uspomenu na 72 poginula pripadnika naše brigade-kazao je predsjedniku Udruge Ivan Zagorac.

Obilježavanju je nazočilo zamjenik gradonačelnika grada Velike Gorice Neven Karas te predstavnici ostalih velikogoričkih udruga proizašlih iz domovinskog rata. Udruga će 3. listopada obilježiti i 30. obljetnicu 153. brigade te proslaviti Dan brigade, a nadaju se da će se dobra suradnja s Gradom nastaviti kako bi se realizirali zacrtani projekti.-Zahvaljujemo Gradu Velikoj Gorici, gradonačelniku, gospodinu Krešimiru Ačkaru i ostalim suradnicima i službama na potpori i realizaciji projekata. Ove godine obilježavamo i 30. obljetnicu - Dan brigade i to 3. listopada. Vjerujemo u daljnju suradnju kao i do sada s Gradom da mi, kao Udruga, svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i realizaciji projekata, a posebno damo svoj doprinos u izgradnji i dovršenju projekta Spomen parka i Spomen doma u kojem Udruga u suradnji s Gradom sudjeluje već 16 godina-izjavio je predsjednik Zagorac.

Galerija slika

Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce Udruga pripadnika 153. brigade obilježila 21 godinu osnutka: Cilj je očuvati povijesnu istinu i spomen na poginule suborce

Podijeli