Novosti Sport Događanja

Uključite se: Nova humanitarka u gradu

05.12.2016. / Nefertum IT
Nema lijepšeg i radosnijeg vremena za pružiti ruku drugome, a u duhu nadolazećeg božićnog darivanja pokrenuta je još jedna akcija humanitarnog karaktera.

-Inicijativnom i udruživanjem građana Velike Gorice nastao je projekt poklonimo Božić kako bismo se ovih božićnih blagdana povezali kroz međusobno pomaganje i djelovanje. Dok većina nas uživa u blagdansko vrijeme u okrilju vlastitih obitelji, ima i onih koji su u ovo posebno doba godine sami, ne mogu si priuštiti ono što bi željeli ili čak ono najnužnije, nemaju se kome obratiti za pomoć i podršku, nemaju se s kime poveseliti. Barem u ovo blagdansko vrijeme budimo osjetljivi na potrebe drugih, svojih susjeda i sugrađana, te darujmo svoje vrijeme, trud, pažnju, uslugu ili materijalno dobro, ovisno o vlastitim mogućnosti-poručili su organizatori.

Ako vam je potrebna pomoć, podrška, materijalno dobro, društvo, poznajete nekoga kome je potrebna pomoć i podrška, nekoga tko je star, nemoćan, izoliran, u potrebi, možete se javiti sa svojom potrebom ili prijaviti onoga tko je u potrebi. Primite od vaših sugrađana ruku darivanja! Ako želite pomoći svojim sugrađanima, pokloniti svoje vrijeme, trud i pažnju čineći nešto dobro ovih blagdana, izađite iz svoja četiri zida u susret susjedu, starijoj osobi, usamljenom, potrebitom. Pružite svojim sugrađanima ruku darivanja!

00POKLONIMOBO2.jpg

Na sudjelovanje s epozivaju građani Velike Gorice i okolice jedni za druge kako bi se što većem broju Velikogoričana osigurali dostojan, sretan i veseo Božić

Kako možete pomoći?

Prijavite se i navedite što možete pružiti: neku konkretnu uslugu, učiniti dobro djelo, osigurati materijalno dobro. Po primitku svih prijava, bit ćete "upareni" i upućeni na osobu/obitelj kojoj treba vaša usluga, djelo, materijalno dobro.

Primjeri: očistiti starijoj osobi kuću, otići u nabavu božićnih namirnica sa/za starijom/u osobu i pomoći u kupnji i nošenju, ispeći kolače za nekoga, osigurati poklone za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa, zajednički otići u nabavu božićnih namirnica s osobom/obitelji u potrebi i podmiriti trošak, pozvati nekoga k sebi na božićni ručak, platiti račun za režije…

Koje potrebe možete prijaviti?


U pravilu bilo koje, a na sugrađanima je da se na njih odazovu. Javite kakvu potrebu imate: treba li vam konkretna pomoć oko nečega, u potrebi ste nekog materijalnog dobra, možda vam samo treba netko s kime biste se podružili i porazgovarali?
Primjeri: potrebna vam je pomoć očistiti stan, nacijepati drva, otići u trgovinu, popraviti kućanski aparat, kupiti poklone za djecu, osigurati dječje potrepštine, nabaviti prehrambene namirnice, platiti račun za struju…

U okviru projekta nema skupljanja novaca niti posrednog pomaganja, sve pomaganje odvija se neposrednim kontaktom između sugrađana u potrebi i onih koji pomažu.

-Dragi sugrađani, o vašoj dobroj volji i spremnosti na sudjelovanje ovisi na koliko potreba ćemo uspjeti odgovoriti. Ne zaboravite, ovo je projekt građana jednih za druge – moj, tvoj i vaš projekt! Zajedničkim snagama možemo mnogo postići i zapamtite: Pomoći može svatko, to je barem lako!-poručile su voditeljice projekta Ana Marija Vekić, Ana Peternac Bučan iIvana Katarina Knežević.

Prijatelji projekta su Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Udruženje obrtnika Velika Gorica. Ideje ili sugestije možete javiti na sljedeće kontakte: 095 7481 620, poklonimobozic@gmail.com ili FB stranicu OVDJE.

Podijeli