Novosti Sport Događanja

"Unser Deutsch im Theater": 220 djece na pozornici POU Velika Gorica izvest će predstave na njemačkom jeziku, podržite ih!

24.05.2024. / Maja Peranić

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika uz podršku Goethe Instituta Zagreb i Agencije za odgoj i obrazovanje organizira 4. kazališno druženje "Unser Deutsch im Theater" koje će se po drugi puta održati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, ove subote, 25. svibnja. Manifestacija je to koja okuplja djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja su uključena u program ranog učenja njemačkog jezika. Ove godine sudjelovat će 220 djece podijeljeno u dvanaest skupina koji će okupljenoj publici izvesti predstave koje su pripremili.

Cilj ovog projekta je promoviranje učenja njemačkog jezika od najranije dobi.

-Promoviranje njemačkog jezika i kulture te osvještavanje važnosti učenja njemačkog jezika u skladu je sa smjernicama obrazovne politike Europske unije koja potiče učenje stranog jezika od najranije dobi. Dramska pedagogija je bitan element u spontanom usvajanju stranog jezika, čineći proces učenja zanimljivim i interaktivnim. Kroz igru, ples, glumu i improvizaciju djeca se na kreativan i motivirajući način upoznaju sa stranim jezikom, koristeći ga u različitim kontekstima. Aktivnim sudjelovanjem u stvaranju predstave djeca jačaju samopouzdanje, uče komunicirati na konstruktivan način i razvijaju jezične vještine - ističu organizatori.

Kazališno druženje "Unser Deutsch im Theater" održava se po drugi puta u Velikoj Gorici predstavljajući značajan doprinos kulturnom životu našeg grada. To je ujedno i podsjetnik na neprocjenjivu važnost učenja stranih jezika od najranije dobi.

-Pozivamo sve zainteresirane da dođu u subotu u 10 sati i budu dio publike, podrže naše najmlađe i pogledaju kako se jezik pretvara u umjetnost, a učenje u zabavu. Dvanaest skupina s 220 djece i njihove 23 mentorice pokazat će Vam predstave koje nisu samo kazališne izvedbe - one su rezultat kreativnog procesa učenja njemačkog jezika s elementima plesa, glume i igre - istaknuli su organizatori.

Ulaz je slobodan.

Podijeli