°C 3

Upoznajte raspjevane Zlatne cifreke

29.11.2017.

ivana

Na dobro poznatoj lokaciji, u Muzeju Turopolja, i ovog četvrtka navratite na Matičin četvrtak u sklopu kojeg možete upoznati Zlatne cifreke-dječji pjevački zbor kojeg je osnovao Ansambl „Zlatne godine“.

"Cifreki" su osnovani ožujku 2016. godine, a zbor vode dirigentice Ana Bukvić i Melita Lisjak. Zbor se bavi učenjem glazbenih i pjevačkih vještina, koreografijama za nastupanje i scenskim elementima nastupa. Uz klasičnu glazbenu umjetnost njeguje se i glazbena tradicijska kultura. Namjera je stvaranje kvalitetnog dječjeg zbora Velike Gorice kojim bi naš grad i kraj  postali dodatno prepoznatljivi na glazbeno-scenskom atlasu.

Nakon samo mjesec dana proba, Zlatni cifreki nastupili su  na međunarodnom natjecanju dječjih zborova „Vallis Aurea Cantat“ u Požegi i osvojili izvrsnu brončanu nagradu.
U nastavku 2016. godine sudjelovali su na Jurjevskim svečanostima u parku dr. Franje Tuđmana, Susretu pjevačkih zborova grada Velike Gorice,  Festivalu folklora Turopolje, u muzeju Turopolja na predstavljanju Turopoljske čitanke te sudjelovali na  četiri božićna koncerta: u Kurilovcu, Kučama, koncertu „Božić u Gorici“ te na trgu Stjepana Radića na samu Staru godinu i to "na minus onoliko". Sve su to vješto i veselo odradili naši Cifreki.

Početkom ove godine, nakon snježnih praznika,  ponovno se pripremaju za Valis Aurea Cantat u Požegi, gdje ponovno osvajaju broncu. Na jurjevskim svečanostima ove godine Cifreki su sudjelovali s pjevačkim igrokazom "Hrabri jura i Tur" prema slikovnici članice Cifreka - Marte Nidogon. Nakon ljetne pauze Cifreki kreću s „VOX-om“, tj. Natjecanjem u pjevanju i govorenju koje je ove godine prvi puta održano u listopadu u Velikoj Gorici osvojivši srebrne nagrade u kategorijama pjevanja i recitiranja.

Također prvi put  je, u studenom, održano i Natjecanje dječjih zborova Zagrebačke županije, u POU Velika Gorica, na kojem su uz Zlatne cifreke sudjelovali i zborovi iz Pokupskog, Samobora, Kuča, Jastrebarskog, S.Kraljevca i Velike Gorice. Prekrasno druženje ispunjeno zvucima glazbe i dječjim osmjesima završilo je dodjelom srebrnih i zlatnih nagrada.

Sada se Zlatni cifreki pripremaju za Božić, što će jednim dijelom i predstaviti tijekom ovog druženja, kojeg će oplemeniti i Ansambl Zlatne godine kao gosti.

Druženje počinje u 19 sati.