°C 10

Vatrogasna mladež iz Buševca šesta u državi

01.10.2018.

Petar Brnada

Na 13. državnom natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje je na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru održano protekle subote Zagrebačku su županiju predstavljala čak tri DVD-a iz Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica.

Naime, u disciplinama vježba s preprekama i štafeti u Zadru je i u muškoj i u ženskoj kategoriji nastupio DVD Ribnica, dok se DVD Buševec natjecao samo u muškoj, a DVD Kuče u ženskoj kategoriji.

Muška mladež DVD-a Buševec napravila je najbolji rezultat među goričkim ekipama osvojivši ukupno šesto mjesto. Dečki su ostvarili treće najbolje vrijeme u izvođenju vatrogasne vježbe, no zbog nešto slabije štafete naposljetku su završili na šestom mjestu.

Ženska mladež iz DVD-a Kuče nije uspjela ponoviti velebni uspjeh iz Pule, a natjecanje su cure završile na 18. mjestu. Ribnica je u muškoj kategoriji završila na 31. mjestu među ukupno 57 ekipa, dok su u ženskoj kategoriji osvojili vrlo dobro 13. mjesto u konkurenciji 52 ekipe.

Natjecanje je okupilo ukupno 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u ukupno 115 natjecateljskih odjeljenja, a njima su se pridružili i gosti iz Austrije, Slovenije, i Mađarske.

Prvo mjesto na Državnom vatrogasnom natjecanju u kategoriji muške mladeži pripalo je DVD-u Bedekovčina, drugi je bio DVD Krištanovec, a treći DVD Gardinovec.

Među ženskom mladeži najbolja je bila ekipa DVD-a Nuštar dok je DVD Šandorovec završio na drugom, a DVD Bedekovčina na trećem mjestu. Od tri gostujuće ekipe van kategorije, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.

Najbolje plasirane ekipe stekle su pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

 

(foto: Facebook)