Novosti Sport Događanja

Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda

14.09.2023. / Redakcija

Glazbenik i voditelj Ivan Fiolić Fio ugostio je svoje dame u 'Večeri za 5'. Zabavan i kreativan, Fio je poznat obožavateljima glazbe kao prava duša zabave, a isto je dokazao i u emisiji. Gostima je ponudio urnebesnu, tradicionalnu večeru za koju je i on dobio 34 boda! Slučajnost ili ne?

Fio je večeru odlučio spraviti od svinjske masti, čuvarkuće, svinjskih krmenadli, paprike, šumske jagode i šlaga, a pripravu je započeo radom na glavnom jelu. Turopolje moje drago skrivalo je kotlovinu koju je Fio nazvao najboljom na svijetu. U pomoć mu je stigao i prijatelj - dvostruki prvak Hrvatske u pripravi kotlovine. Vatrogasac Damir Pelesk vodio je tako glavnu riječ tijekom kuhanja kotlovine, a Fio je bio svjestan da bi ga to pomalo moglo i koštati. Život je okrutan, posebno kada ga servira Fio u vidu predjela. Servirao je, naime, masti na kruhu - sa šećerom, crvenom paprikom i soli. U predjelo je ušla i čuvarkuća. Za kraj - pao je i desert. Fio je jelo nazvao I tata bi, sine, tri užitka. Desert od sladoleda, jagoda i šlaga u kornetu - Fio je priredio kao slatko iznenađenje za svoje dame.

Veseli Fio se nakon priprave jednostavnih, ali efektnih obroka, pohitao na pripremu za dolazak njegovih dama. Sa stilom ih je dočekao, trubač Danijel Dejanić s visine je damama zasvirao i najavio ih pri dolasku kao prave kraljice, a na kraju ih je čekao i turopoljski kralj zabave. "Trubača na drvetu nikad nisam vidjela, kod Fija sam i to uspjela vidjeti", komentirala je Ivanka. Za aperitiv je damama ponudio tradicionalna pića te im uz pjesmu nazdravio. "Ne znam što sam pila za aperitiv, no bilo je dobro", zaključila je o aperitivu Ivanka.

Uslijedilo je na tanjuru predjelo - Život je okrutan. "Nisam bila oduševljena izgledom predjela", komentirala je Ivanka. "Bilo je u Ivekovom stilu", dodala je Dubravka. "To se jelo prije sto godina, ljudi su zdravije živjeli dok su jeli mast na kruhu, to bi trebalo nastaviti i dalje", poručio je Fio o svom jednostavnom predjelu, ne štedeći riječi hvale na svoj račun. "Čuvarkuća je bila bez okusa i mirisa", komentirala je Dubravka. "Nije mi odgovaralo, ne volim mast na kruhu", zaključila je Ivanka.
Fio se nije dao smesti i bio je oduševljen svojim predjelom, nakon kojeg je uslijedio pravi spektakl - kotlovina. "Okus graha mi je bio fantastičan, pikantniji, začinjeniji, kako treba biti", komentirala je Dubravka. Dame su se oduševile kotlovinom. "Fantastično, kako Turopoljci rade, malo ljuće, ali ja to volim", objasnila je Stankica. "Jako fino, pojela sam skoro sve", dodala je Ivanka.

Nakon uspjeha s kotlovinom, Fio je pred dame izvadio i desert. Rastopljeni sladoled nasmijao je dame. "Desert je izgledom bio kao da ćemo jesti gustu juhu", kroz smijeh je komentirala Ivanka. Stankica i Dubravka poslužile su se i slamkom, budući da se desert potpuno otopio. "Izgleda kao turopoljski kanal", kroz smijeh je desert opisala Ivanka. "Okus je bio fantastičan", dodala je Stankica.

Urnebesna atmosfera nastavljena je predajom poklona,a svirači su na kraju zasvirali domaćinov hit 'Ja se konja bojim'.

Ocjenama su, pak, dame dokazale da se očito turopoljska ekipa nešto i dogovorila. Opet je, kao i prethodne dvije večeri, ukupan zbroj ocjena iznosio 34 te se time Fio izjednačio sa Stankicom i Marijanom. Ivanka je Fiju dala osmicu, a Marijana deset. Najstroža je bila Dubravka - domaćinu je udijelila sedmicu. Stankica, Fijina desna ruka, ocijenila je domaćina s devetkom.

 

(Izvor:RTL)

Galerija slika

Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda Večera za 5: Fio servirao mast na kruhu i turopoljsku kotlovinu, pa osvojio 34 boda

Podijeli