
Večera za 5: Velikogoričanin Dean nije uspio impresionirati svoje goste
Nakon što je Lukavčanka Ana oduševila goste, prošlu večer u popularnoj emisiji je večeru za 5 pripremao još jedan Velikogoričanin, Dean. Voditelj restorana koji trenutno radi u Švicarskoj, u „Večeru za 5 na selu” prijavio se zbog ljubavi prema kuhanju i dobre zabave.
Za sebe kaže da je komunikativan i druželjubiv, a ugostiteljstvom se bavi dugi niz godina što ga je odvelo na duga putovanja. Kad se vrati u Hrvatsku na godišnji, slobodno vrijeme iskorištava za kuhanje dok drugi rade, kako bi drugima olakšao svakodnevicu.
Ipak, unatoč ljubavi prema kuhanju i dobroj zabavi, gosti nisu bili posebno impresionirani njegovom večerom.
Za svoje goste Dean je pripremio predjelo naziva turopoljski pâté, glavno jelo Azija u Turopolju i desert Turopoljski čoko. Uz male zamjerke, pašteta se svidjela svima za razliku od glavnog jela koje ih je više podsjećalo na roštilj nego na neko azijsko jelo, a desert nikoga nije oduševio.
- Što se tiče same hrane, više sam očekivala od Deana - komentirala je najmlađa ovotjedna kandidatkinja Ana.
Aleksandra se razočarala zato što je Dean obećavao da će biti fešta, a domaćin je dobio 32 boda.
- Možda nije bilo euforično, ali bilo je dobro - zaključio je domaćin.
Dean je veseo i opušten dočekao goste, a ponudio im je aperitiv od lješnjaka, domaću medicu, višnjevac i borovnicu. Aleksandra i Ana željele su probati liker od lješnjaka zato što nikad nisu, no Aleksandru nije baš oduševio jer joj je bio jak, ali ne i dovoljno sladak.
Paštetu od pilećih jetrica domaćin je poslužio za predjelo.
- Svidjela mi se pašteta, bila je jako fina - rekla je Gordana, a Aleksandra objasnila kako je prije namazala putar na kruh i da je to ispalo jako dobro. - Pašteta mi je bila u redu, ali malo se previše luk osjetio - dodala je Aleksandra, a Anina zamjerka bila je to što nije bila - maziva.
Mario je pohvalio kombinaciju jetrica i kruške, što se svidjelo i ostalim gostima.
- Malo ublaži okus jetrica, nisu toliko žestoka - rekla je Gordana.
Za glavno jelo Dean je poslužio pileće ražnjiće uz povrće i rižu na azijski način, a Ani je dobro izgledalo, bilo joj je lijepo i šareno.
- Malo mi je riža bila suha i nezačinjena - rekla je Gordana, a Aleksandra je imala dojam kao da je to sve skinuto s nekog roštilja i stavljeno na tanjur.
- Nisam imala osjećaj te Azije na tanjuru - dodala je.
Kolač s čokoladom, bananama i keksima Dean je poslužio za kraj večeri, a nikoga baš nije oduševio izgledom. „
- Čokoladni puding, ništa posebno - rekla je Gordana, a Aleksandra dodala da je bilo jestivo, ali naspram Marijeva deserta teško da može impresionirati. Gordanu je zanimalo i kakav je preljev koristio, a domaćin je rekao da je to bijela čokolada.
- Nisam vidjela da je to bijela čokolada, mislila sam da je neka tekućina, ne znam što se dogodilo s tim - rekla je Gordana.
Nakon poklona došao je saksofonist, što nije oduševilo sve goste.
- Saksofon baš i ne volim, očekivali smo nešto veselije - rekla je Gordana.
- Tužan instrument. Nije se osjetilo neko veselje – dodala je Aleksandra.
Za Deanovu večeru Mario je dao desetku jer je sve bilo savršeno, Gordana je dala ocjenu manje jer joj je sve bilo super osim riže i deserta, Ana je dala ocjenu sedam jer joj večera nije bila baš nešto, a Aleksandra je dala ocjenu šest.
- Sve mi je bilo prejednostavno. Bilo je jestivo, ali prejednostavno. Očekivala sam više Azije, a kao da sam dobila roštilj na tanjuru – argumentirala je ocjenu.
Galerija slika

Lokaciju buduće dnevne bolnice u Velikoj Gorici obišla resorna ministrica u pratnji gradonačelnika

Folkloraši okupljeni u KUD "Nova zora" predstavljat će Zagrebačku županiju na 59. Đakovačkim vezovima

Počelo ljetno radno vrijeme Policijske postaje Velika Gorica

Obnavlja se nadstrešnica na tržnici, svoje „kumice” sa svježim proizvodima pronađite kod Muzeja Turopolja

Lazina 'gazi' i dalje: Pobjedom u derbiju s Pešćenicom učvrstila lidersku poziciju, Čička Poljana i Kuče prvi pratitelji

Ribolovci pomažu očuvanju bioraznolikosti: U jezeru Vukovina Marijan Ljubas uhvatio 14 crvenouhih kornjača
