°C 22

Večeras predstavljanje Priča iz Kurilovca

11.05.2017.

Juraj

"PRIČE IZ KURILOVCA", naziv je knjige čije predstavljanje nas očekuje večeras, 11.svibnja, u 19,00 sati u Muzeju Turopolja. Knjiga je to u nakladi Etno udruge Kurilovec koja će zasigurno biti obavezno štivo za svakog Kurilovčana.

Priče iz Kurilovca će predstaviti Đurđa Parać prof., recenzentica knjige te Ana Plehinger, urednica knjige. Knjiga na 300 stranica donosi pregršt životnih crtica iz 20. stoljeća koje su marljivo zapisivali Kurilovčani od svjedoka nekih već pomalo zaboravljenih vremena.  Pisane na turopoljskom kajkavskom dijalektu one će čitaoca vratiti u ta vremena, a mlađim naraštajima trajno u naslijeđe ostaviti povijesni zapis života u Kurilovcu dok je još bilo selo. Uz rijetko viđene fotografije Kurilovčana i njihova sela, knjiga sadrži i pjesme, izreke, recepte, ali i mali domaći kajkavski rječnik, kao i zapise o ljudima koji su obilježili prošlo stoljeće.

Večer će pjesmom uveličati Vokalni sastav Zlatne godine te KUD Nova Zora iz Donje Lomnice, a u kulturno-umjetničkom programu pjesme čitaju Barica Tomašić, Marija Odrčić i Irena Sedmak.