°C 13

Velikogorička hitna priključila se akciji za beskućnike, prikupili hranu i vreće za spavanje

03.12.2020.

Petar Brnada

-Kada nas nešto naglo zaboli zovemo hitnu. Nama se dogodila obrnuta situacija. Hitna je nazvala nas! Dva člana Legacya sa upitnikom iznad glave otišla su do hitne u VG. Kad tamo iznenađenje. Vođeni pričom pomaganja drugima, brigom za one kojima je pomoć potrebna vidjeli su našu akciju za beskućnike. Odlučili su prikupiti hranu i vreće za spavanje- kazala nam je volonterska ekipa VG Legacy dodavši da su im sretna i ozarena lica zahvalili što su samoinicijativno pokrenuli ovu divnu priču.

Priča je to koja daje nadu u bolje sutra. Priča koja nam zbilja govori da ljude samo malo treba potaknuti da čine dobro, poručuju iz VG Legacyja, uz zahvalu svim djelatnicima VG hitne pomoći na donacijama! 

-Dok smo ozarenih lica i srca sretno i zahvalno promatrali prve pahulje snijega stigao im je poziv. Onaj crveni... naša dva člana znala su što znači crveni poziv. Netko je životno ugrožen... U samo nekoliko sekundi bili su spremni, upalili su sirene i odjurili nekome spasiti život. Da bi osoba kojoj su odjurili dočekala Božić sa svojom obitelji. Znate za našu akciju za kupovinu aparata kojima želimo opskrbiti vozila. Vozilo sa slike s kojim su odjurili treba jedan od tih aparata... svaki život je bitan. Svaka donirana kuna približava nas cilju spašavanja još jednog života- kažu ovi vrijedni volonteri.

Podsjetimo, Ekipa VG Legacy nastavlja s humanitarkom kojoj je cilj prikupiti sredstva za modularni defibrilator i prijenosni EKG uređaj za velikogoričku hitnu pomoć, a u akcije su se nedavno uključile i mlade snage, učenici OŠ Eugena Kumičića.

U tri organizirane prodaje na otvorenom ekipa volontera VG Legacy prikupila je nešto više od 20.000 kuna za velikogoričku hitnu. Iako je teško predvidjeti gdje će održati sljedeću akciju, s obzirom na moguće strože epidemiološke mjere koje nam se spremaju, ne odustaju. -Uvijek ćemo smisliti neki način da ostvarimo svoj humanitarni cilj-rekla nam je Dalija Zubek.

Kako bi pomogli akciji prikupljanja sredstava otvoren je račun na koji možete uplaćivati svoje donacije. Broj računa je HR7724840081502022138 sa opisom plaćanja VG Legacy za VG hitnu.

-Hvala svima, sad znamo da ste svi usavršili činjenicu da se samo srcem dobro vidi. Sherajte ovo i pomozite širiti dobrotu. Vidite da uvijek dođe do nekoga tko odluči pomoći- poručuje za kraj VG Legacy ekipa.