Novosti Sport Događanja

Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje

23.09.2022. / Redakcija

Violinist Marco Graziani i velikogorički pijanist Krešimir Starčević održali su koncert u Ateni, povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Helenske Republike.

Nastupili 21. rujna 2022. u dvorani Atenskog konzervatorija i očarali publiku skladbama hrvatskih skladatelja Franje Krežme, Dore Pejačević, Blagoja Berse, Borisa Papandopula i Dubravka Detonija.

Pozdravni govor održao je veleposlanik Republike Hrvatske u Grčkoj, gospodin Aleksandar Sunko, a koncertu su prisustovali veleposlanici brojnih zemalja kao i Hrvati koji žive u Ateni. Mnogi od njih izrazili su svoje oduševljenje skladateljima i djelima koja su im do tada bila potpuno nepoznata.

Koncert je organiziralo Hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj, uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Galerija slika

Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje Velikogorički pijanist Krešimir Starčević i violinist Marco Graziani predstavili su Ateni hrvatske skladatelje

Podijeli