Novosti Sport Događanja

Volite fotografirati? Prijavite se na besplatnu foto radionicu Turističke zajednice

23.05.2024. / Redakcija

Turistička zajednica grada Velike Gorice u sklopu Dana mladih i VG Festa prvi puta u Velikoj Gorici organizira foto radionicu koja je namijenjena djeci starijoj od 10 godina i odraslima koji žele naučiti kako napraviti savršenu fotografiju.

FOTO HRVATSKA i SVIJET U BOJAMA osnovani su s ciljem unapređenja kvalitete života, osvještavanja kreativnih potencijala u nama i približavanja ljepota koje nas okružuju kroz foto radionice, fotografije, kalendare, razglednice, turističke šetnje i izlete.

Idejni začetnici su Sanja Grgić Ćurić, diplomirana novinarka i renomirana fotografkinja, te Nikola Ćurić, diplomirani odgajatelj i uspješni djelatnik u kulturnom i edukacijskom turizmu. Sanja je autorica više foto monografija i turističkih vodiča, uključujući vodiče za NP Plitvička jezera, NP Brijuni, NP Paklenica, Istru, Zagreb i Međugorje, koje je realizirala s najvećim izdavačem turističkog propagandnog materijala u Hrvatskoj. Nikola je licencirani turistički vodič za Zagreb i Zagrebačku županiju, s bogatim iskustvom vođenja putovanja po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu (Beč, Budimpešta, Bratislava...).

Polaznici foto radionice rade sa svojom opremom koju donesu sa sobom i s kojom inače fotografiraju. Smisao je da nauče fotografirati na svojoj opremi koju imaju. Najbolje je da koriste fotoaparat, pa makar i jednostavniji, ali može i mobitel. Voditeljica Sanja rado će im posuditi nekoliko profesionalnih fotoaparata tijekom radionice kako bi probali raditi i s „profi“ opremom.

Raspored održavanja radionice:

31.5. od 17:00 do cca 19:30: Teorijski dio u zatvorenome (Centar za posjetitelje grada Velike Gorice).
1.6. i 2.6.: Fotografiranje na otvorenome, cca 2,5 sata.
3.6. od 17:00 do 19:30: Biranje i komentiranje fotografija (Centar za posjetitelje grada Velike Gorice).
4.6.: Obrada fotografija, izrada u foto studiju (sudionici su slobodni taj dan).
5.6. od 17:00 do 19:00: Postavljanje izložbe, predvečer-navečer otvaranje izložbe (Centar za posjetitelje grada Velike Gorice).

Pozivaju se svi koji su zainteresirani za sudjelovanje u besplatnoj foto radionici da se prijave isključivo voditeljici radionice gospođi Sanji Grgić Ćurić na broj 0915742343.

foto: Davor Puklavec/Pixell

Podijeli