Novosti Sport Događanja

Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića

11.05.2022. / Redakcija

U četvrtak, 5. svibnja održan je prvi krug petog „Matematičkog četverca“, a natjecanje je proteklo u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi ispunjenoj dobrim matematičkim ozračjem, javljaju organizatori.

Ukupno je sudjelovalo 130 ekipa u dvadeset i jednoj školi Zagrebačke županije. Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda, te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda.

- Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji - javila nam je prof. Marjana Kuliš, ispred organizatora.

U kategoriji MINI pobijedila je ekipa Mini ekipa 1 iz OŠ Jurja Habdelića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom Mrge iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Treće i četvrto mjesto u MAXI kategoriji zauzele su ekipe Pametne i Prvi odozada iz OŠ Nikole Hribara.

U Mini ekipi 1, mentora Gorana Stajčića i Sanje Đurđek Murković natjecali su se Bartol Pavić, Ema Jagodić, Ena Novak i Jakov Blažina. Zaslužni za osvojeno treće mjesto su učenice Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović, mentorica Sunčane Oštarčević Arnold i Višnje Ridzak. Na  četvrtom mjestu sa samo malom razlikom bodova, također vrlo uspješna na natjecanju, bila je ekipa Prvi odozada mentora Marjane Kuliš, Višnje Ridzak, Sunčane Oštarčević Arnold i Ilije Markovića. U njoj su svoje znanje objedinili Lucija Lovrić, Ema Hrvoić, Lucija Pečar i Matija Mihić.

Ove ekipe će se, kao najuspješnije u Zagrebačkoj županiji, natjecati u drugom krugu koji će se održati 23. svibnja u Bioparku „Divlje vode“.

- Zadovoljni smo i sretni što smo nakon tri godine opet mogli organizirati i provesti naše natjecanje, s nadom da ćemo se i sljedeće godine družiti na zadovoljstvo svih natjecatelja i ponos njihovih mentora. Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug - poručuje prof. Kuliš.

Galerija slika

Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića Vratio se Matematički četverac, među najboljima i ekipa Habdelića

Podijeli