Novosti Sport Događanja

Zakon šutnje proslavio 30. rođendan nezaboravnim koncertom

20.09.2022. / Klara Kosić

Zakon Šutnje proslavio je prošle subote 30 godina svoga djelovanja. Rođendanski koncert nije moglo pokvariti ni loše vrijeme: na Udarniku se okupilo mnoštvo ljudi, a pozornicom su palili i žarili slavljenici i njihovi gosti: Crvena Jabuka, Tamburaški sastav Harmonija te ansambl Jane.

- Bilo je super. Atmosfera, produkcija i pogotovo publika bila je odlična unatoč vremenu. U nedjelju smo još dobivali pozive o dojmovima s koncerta, tako da oni koji su došli odlično su se zabavili – rekao nam je basist Damir Sever.

Veliki rođendanski koncert imao je i humanitarni karakter – dio prihoda od prodaje ulaznica te prihodi humanitarne tombole održane na koncertu namijenjene su za pomoć četverogodišnjem Dorianu Pucekoviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije i zbog koje ne može samostalno hodati. Humanitarnu pomoć organiziraju svima poznate Buvljakuše, a Gordana Lazić i sama je oduševljena koncertom.

- Nije smetala nikakva kiša, sve je bilo natkriveno i super smo se zabavili. Ne samo koncert, već čitavi događaj i iskustvo bilo je neopisivo. Jedno jako veliko zajedništvo bilo je prisutno, što se danas nekako rijetko osjeti, druženje koje se nastavilo i nakon koncerta. Bilo je baš posebno – rekla nam je Gordana Lazić.

Ovim koncertom je kroz prodaju ulaznica i humanitarnu tombolu prikupljeno je 13 000 kuna za Doriana Pucekovića, no to nije kraj.

- Nastavljamo prikupljanje sredstava za Doriana. Sljedeća postaja nam je Gastro Turopolje, a cilj nam je prikupiti 280 000 kuna koliko je potrebno za lift u kući – kaže Gordana Lazić.

Osim kroz humanitarne akcije, donacije se primaju i na račun HU Buvljakuše: HR0824840081135117097, s naznakom u opisu plaćanja ‘Za Doriana Pucekovića.

Foto: Zakon šutnje

Podijeli