Zlatna medalja za zlatnu smokvu! Goričanka Suzana Mihac u Dubrovniku nagrađena za najbolji džem
Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade otvoren je u petak 27. rujna na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, u organizaciji Udruge Deša – Dubrovnik, društvenog poduzeća DEŠA Pro d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik.
Vrijedni partneri iz Zavod za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku, proteklog tjedna imali su pune ruke posla, proveli su analize pristiglih uzoraka voćnih proizvoda svrstanih u četiri kategorije: džem, ekstra džem, pekmez i marmelada. Po propisanim metodama određivani su im udjeli ukupnih šećera, kao osnovnog parametra koji je propisan Pravilnikom o voćnim džemovima, i pH vrijednost.
Peteročlana stručna komisija je u Laboratoriju za senzorna ispitivanja Zavoda za mediteranske kulture kušala i ocijenila svaki uzorak, a nagrađeni su proizvodi iz sve četiri kategorije koji su senzorski najbolje ocjenjeni i koji su zadovoljili propisane kriterije.
Ukupno su trebali kušati 46 uzoraka. U Kategorija Džem zlatnu medalju osvojio je džem od suhe smokve, OPG-a Suzane Mihac iz Velike Gorice.
Foto: Suzana Mihac/Facebook