Zlatna medalja za zlatnu smokvu! Goričanka Suzana Mihac u Dubrovniku nagrađena za najbolji džem
Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade otvoren je u petak 27. rujna na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, u organizaciji Udruge Deša – Dubrovnik, društvenog poduzeća DEŠA Pro d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik.
Vrijedni partneri iz Zavod za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku, proteklog tjedna imali su pune ruke posla, proveli su analize pristiglih uzoraka voćnih proizvoda svrstanih u četiri kategorije: džem, ekstra džem, pekmez i marmelada. Po propisanim metodama određivani su im udjeli ukupnih šećera, kao osnovnog parametra koji je propisan Pravilnikom o voćnim džemovima, i pH vrijednost.
Peteročlana stručna komisija je u Laboratoriju za senzorna ispitivanja Zavoda za mediteranske kulture kušala i ocijenila svaki uzorak, a nagrađeni su proizvodi iz sve četiri kategorije koji su senzorski najbolje ocjenjeni i koji su zadovoljili propisane kriterije.
Ukupno su trebali kušati 46 uzoraka. U Kategorija Džem zlatnu medalju osvojio je džem od suhe smokve, OPG-a Suzane Mihac iz Velike Gorice.

Foto: Suzana Mihac/Facebook
Emotivna priča o tragičnom gubitku: Drago Hedl Velikogoričanima predstavio svoj roman "Matija"
VG Čistoća najavila veliku kontrolu spremnika za miješani komunalni otpad!
"Čuvajmo baštinu": Svoj rad na očuvanju tradicije našeg kraja predstavio Goran Postić
Umjetnička škola Franje Lučića otvara pripremno obrazovanje suvremenog plesa za djecu
Bliži se Noć kazališta: U Gorici pogledajte "Stambeno pitanje", ulaznice su već u prodaji
Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama