°C 32

"Zmaj Anđelko" dijeli 100 slikovnica za svoj prvi rođendan

18.09.2017.

ivana

Zmaj Anđelko pomaže djeci već godinu dana i tom prilikom će proslaviti svoj prvi rođendan tako to će u srijedu 20. rujna darovati 100 primjeraka slikovnice "Neustrašiva mama" najbržim čestitarima.

-Nakon uspješne godine u kojoj smo zajedno uz pomoć dobrih ljudi Hrvatske i sponzora objavili 5 originalnih naslova: ''Zmaj Anđelko i dugački rep'', ''Kornjačica Rita'', ''Neustrašiva mama'', ''Pas Rolfi i PDA'', ''Zvjezdanovih deset dana'' i to u famoznoj brojci od čak 15.000 slikovnica, nemamo drugog izbora nego hrabro kročiti u nova stvaranja, darivanja i suradnje, nove priče i ilustracije, nove potrage za sponzorima i otkrivanje novih načina za distribuciju slikovnica. U nadi da ćete i dalje biti s nama i uz nas, velike i male-poručio je autor slikovnice i pokretač ovog humanog projekta.

Projekt ''Zmaj Anđelko pomaže djeci'' pokrenuo je Goran Čučković, iz potrebe da odagna teške misli djece u bolnicama i ustanovama. Da ih razveseli i utješi u njihovim teškim zdravstvenim situacijama, svojim vedrim i poučnim slikovnicama. Goran je prije nekoliko godina postao teško pokretna osoba, tako da u stvaranju i pisanju, pronalazi spas i za sebe.

Slikovnice su darovane u više od 50 ustanova i udruga među kojima je gorički Centar za odgoj i obrazovanje, DV Lojtrica i Područna škola Dubranec. Čestitke i podatke za poštara šaljite u inbox Facebooka Zmaja Anđelka OVDJE.