Novosti Sport Događanja

Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

31.01.2023. / Ivana Ćurić

Noa Petak, učenica osmog razreda OŠ Eugena Kumičića,danas je u prostorijama Zagrebačke županije primila nagradu za ostvareni uspjeh u prošloj školskoj godini. Naime, Noa je lani osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju znanja iz hrvatskog jezika.

-Natjecanje se održavalo prošle godine od 11. do 13. svibnja u Zadru, a u konkurenciji sedmih razreda natjecalo se 26 učenika iz cijele Hrvatske. Natjecanje je bilo dosta teško, tražilo se puno dodatnog gradiva, ali na kraju se pokazalo da se isplatilo vježbati i dobro pripremati s mentoricom Antoninom Briševac- komentirala je svoj sjajan uspjeh Noa Petak dodavši da bi ove jeseni voljela upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu.

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Zagrebačke županije, njih 215 koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. osvojili jedno od prva tri mjesta na predmetnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te njihovih 103 mentora u sljedećih nekoliko dana u školama čeka iznenađenje iz Zagrebačke županije – poklon bonovi u protuvrijednosti od 133€, 93€ i 66€. Troje učenika i jedan mentor, među njima i Noa Petak, tim su povodom danas bili na prigodnom prijemu u Zagrebačkoj županiji.

Uputivši čestitke, zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

-Nagrade, priznanja i medalje s državnog natjecanja posebnog su sjaja! Vaš rad, marljivost i ustrajnost u tome da ostvarite sjajne rezultate Zagrebačka županija prepoznaje i nagrađuje niz godina-rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši mentorima na vremenu i trudu koje posvećuju radu s učenicima pripremajući ih za državna natjecanja.

Inače, u protekloj školskoj godini od ukupno 215 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije, 101 učenik je osvojio prvo mjesto, 41 učenik dugo, a 73 učenika treće mjesto.


(Izvor: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika Županija nagradila Nou Petak za prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

Podijeli