Novosti Sport Događanja

Županija nagradila umirovljene učitelje i profesore: Na "veliki odmor" otišlo i 16 goričkih prosvjetara

06.12.2023. / Ivana Ćurić

Čak 59 učitelja, nastavnika i profesora koji su svoj radni vijek posvetili podučavanju djece u školama prigodno je u mirovinu ispratila i nagradila Zagrebačka županija.

Prijem se održao danas u Vrbovcu, a Zagrebačka županija nastavnicima je uručila poklon bonove u vrijednosti od 200 eura.

-Ovaj dan posvećujemo Vama, ljudima koji ste cijeli svoj radni vijek brinuli o djeci. Ne samo da ste bili učitelji, nego ste im, na neki način pomagali u njihovom odrastanju-rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, poželjevši svima da umirovljeničke dane provedu sa svojim obiteljima u radosti, veselju i zdravlju.

Uz recitaciju pjesmice, koju pamti još iz školskih dana, svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj čestitao je odlazak u zasluženu mirovinu.

-Drago mi je da ste u našem Gradu. Pohvaljujem Županiju na ovoj inicijativi. Mislim da je stvarno hvale vrijedno nagraditi učitelje za sav trud koji su uložili, za sve znanje koje su dali i za vrijeme koje su dali svojim učenicima. Sve ovo što ste ulagali u djecu želim da Vam se i vrati. I dan danas pamtim svoje učiteljice koje sam volio i rado ih srećem na ulici i rado ih pozdravljam. Hvala Vam svima!- rekao je Kralj.

U ime svih prisutnih nastavnika obratila se bivša ravnateljica Srednje škole Vrbovec, koja je u školi provela punih 41 godinu, Mirjana Pušić.

-Nama koji smo cijeli radni vijek posvetili školi, učenicima i poučavanju ovo je neizmjeran znak uvažavanja i časti. Nama koji smo otišli u mirovinu ostaje zahvalnost prema svima Vama koji ste nas razumjeli i podržavali u radu-rekla je Pušić zahvalivši Županiji na prijemu i poklon bonu.

Gost iznenađenja na prijemu bio je kvizaš Dean Kotiga koji je kroz kratki kviz provjerio znanje profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje.

Među umirovljenim prosvjetarima su i brojni velikogorički učitelji, to su : Vesna Kerner (OŠ E.Kumičić), Jasenka Medved (OŠ E.Kvaternik), Mira Matošević ( OŠ Jurja Habdelića), Vlatka Ban, Vesna Zagorec i Biljana Ražić, Višnja Ridzak i Božidar Šaban (OŠ Nikola Hribar), Branka Ćavarović (OŠ Novo Čiče) Marina Šilović i Tihomir Topolnjak (OŠ Velika Mlaka), Željko Stepanić i Branka Vujnović (OŠ Vukovina), Stjepan Kenig i Mladen Križanić (Srednja strukovna škola) te Višnja Štajdohar (Gimnazija Velika Gorica).

 

(Izvor i foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Županija nagradila umirovljene učitelje i profesore: Na "veliki odmor" otišlo i 16 goričkih prosvjetara Županija nagradila umirovljene učitelje i profesore: Na "veliki odmor" otišlo i 16 goričkih prosvjetara Županija nagradila umirovljene učitelje i profesore: Na "veliki odmor" otišlo i 16 goričkih prosvjetara Županija nagradila umirovljene učitelje i profesore: Na "veliki odmor" otišlo i 16 goričkih prosvjetara

Podijeli