°C 26

Župnik Koprivec navršio 25 godina svećeničke službe

18.06.2018.

Ivana Crnković

Prošlo je 25 godina otkad je pod geslom "Milošću Božjom jesam što jesam" (1 Kor 15, 10) vlč. Norbert Ivan Koprivec služio svoju mladu misu. Za obilježavanje srebrnog jubileja pobrinule su se župljani uz pomoć kapelana te mu čestitali obljetnicu svećeničke službe na misnom slavlju 17. lipnja.

Vlč. Norbert Ivan Koprivec rođen je 20. lipnja 1966. u Calwu, Njemačka kao prvo od troje djece u obitelji. Od malena je živio u Međimurju, u župi Selnica gdje je završio osnovnu školu pritom redovito ministrirao. Nakon završene osnovne škole upisuje Srednju vjersku školu, današnju gimnaziju, u slovenskoj Vipavi te pohađa tamošnje sjemenište, a zatim i Katoličko bogoslovni fakultet u Zagrebu.

Nakon završenog studija 1992. godine zaređen je za đakona te počinje đakonsku službu u Župi Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću.
Za svećenika je zaređen 27. lipnja 1993. godine u zagrebačkoj katedrali po rukama blagopokojnog kardinala Franje Kuharića. Mladu misu služio je u rodnoj župi Sv. Marka u Selnici 11. srpnja 1993.Kao mladomisniku dodjeljuje mu se mjesto župnog vikara u župama Utrina, Zapruđe i Središće gdje ostaje do 1998. godine. Zatim je premješten u župu Sv. Ane u Križevcima na godinu dana. U razdoblju od 1999. do 2003. je upravitelj župe Sv. Petra u Svetom Petru Orehovcu, a od 2003. do 2013. župnik župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.
U kolovozu 2013. godine stiže na službu u Veliku Goricu kao župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije gdje je i danas.

Uoči srebrnog jubileja župljani i kapelan Luka Brešić posebno su mu čestitali 25 godina službe na misi 17. lipnja uz prekrasne riječi zahvale među kojima je i poruka "Hvala za strpljenje i savjete kojime ste vraćali Božji mir u naše duše".-Hvala vam svima, hvala Bogu Ocu, Kristu, Majci Božjoj, svim svecima,anđelima i svima vama koji ste me pratili molitvom, cijeloj župnoj zajednici i dalje se preporučujem u vaše molitve. Spomenuo bih drage kolege i prijatelje koji su vezani uz Goricu, vlč. Perija, vlč. Vlado Razum i sve druge slavljenike i sve svećenike preporučujem u vaše molitve, molite za nova duhovna zvanja, za vaše obitelji, da ostanu u domovinu Hrvatskoj. Tih godina znate kako je bilo, devedesetih su branitelji ginuli za domovinu, a danas mnogi žele da se narod iseli, stoga molimo uvijek za našu domovinu Hrvatsku-poručio je župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec.